eur:
397.91
usd:
359.43
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Az évszázad csalása: titkos átjárót használt a hazudozó

Éveken át nyugodtan élt feleségével az öt esztendőn keresztül halottnak hitt John Darwin, aki egy titkos átjárót használva távozott a lakásból, ha attól félt, hogy valaki megtalálja.

A házaspár azután alakította ki a titkos átjárót, hogy 2000 decemberében megvásárolta a két egymás melletti lakást az angliai Hartlepoolban. Mindez 15 hónappal azelőtt történt, hogy John Darwin 2002 márciusában balesetet szenvedett kenujával, holtteste pedig nem került elő. Később a hatóságok pedig halottnak nyilvánították.

A történet sok más részletéhez hasonlóan az átjáró léte is akkor került nyilvánosságra, amikor Anne Darwin először beszélt férje "feltámadásáról".

Az 57 éves nő elmondta: férje adósságaik miatt szánta rá magát a biztosítási csalásra, ezért játszotta el a kenus halált. Ezután egy évig azonban ő maga is azt hitte, hogy meghalt, míg John meg nem jelent a küszöbön, szakállal és ápolatlanul.

Anne Darwin elismerte: amikor férje életbiztosításának kifizetéséért folyamodott, már tudta, hogy John életben van, sőt, már vele élt. Amikor azonban a házaspár két fia látogatóba érkezett, a titkos folyosón átsurrant a szomszéd lakásba.

Napi rutin

A másfél méter magas folyosó nyílásait a 3-as számú lakás felől - itt élt Anne, valamint az idő nagy részében John Darwin is - egy ruhásszekrény, a 4-es számú felől pedig egy konyhaszekrény takarta.

A férfi főként tévézéssel és internetezéssel töltötte a napjait, de besegített a házimunkába is. Álnéven még a választói névjegyzékbe is felvetette magát, hogy hitelkártyát és útlevelet igényelhessen.

A házaspár később eladta a 3-as számú lakást, ekkor befalazták az átjárót. John Darwin - akinek felesége szerint "elege lett a halálból", és hogy nem találkozhat fiaival - múlt héten jelentkezett egy londoni rendőrőrsön, azt állítva, hogy semmire sem emlékszik az elmúlt öt év történéseiből.

A férfi előzetes letartóztatásban van, az Egyesült Államokból visszatérő feleségét már a repülőn őrizetbe vették.

Címlapról ajánljuk
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program felszabadításához

Parlamenti kedd
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program "felszabadításához"

Megkezdődött annak a törvénytervezetnek a társadalmi vitája, amelynek célja a kizárás megszüntetése az Erasmus és Horizon programokból. Az InfoRádió Varga-Bajusz Veronikát, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, valamint fiatalokért felelős államtitkárát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×