eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin

Sokkoló képek és videó az arc nélküli emberről - csak felnőtteknek!

Évtizedeken keresztül visszautasította az operációt egy férfi, akinek az arcát ma már szinte teljes egészében elfedi egy tumor. A Jehova tanúi vallási közösségébe tartozó portugál Jose Mestre hitbéli meggyőződése miatt nem engedi az operációt, most azonban brit orvosok egy új eljárással reményt kínálnak neki. Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a cikk a nyugalom megzavarására alkalmas képeket és videót is tartalmaz!

Az 51 éves Jose Mestre élete 14 éves kora óta rémálommal ér fel. A portugál fiúnak akkor kezdett el növekedni egy tumor az arcán, először az ajkain. A tumor közel négy évtized alatt hatalmasra nőtt, jelenleg 38 centi és 5 és fél kiló.

A hatalmas tumor már a férfi életére tör, hiszen egyik szemére megvakította, és kezd légzési nehézségeket is okozni. A férfi a Jehova tanúi vallási közösség tagja, és mivel hite tiltja a vértranszfúziót, eddig műteni sem tudták.

Most azonban kezdhet reménykedni, hiszen brit orvosok új módszerrel próbálkoznak nála: a műtét előtt ultrahang-hullámokkal megalvasztanák a vérét a műtét előtt, így lehetővé válna a tumor jelentős részének eltávolítása komolyabb vérzés nélkül.

"Úgy vélem, a kinövés jelentős részét, körülbelül 80 százalékát képesek leszünk eltávolítani. Utána viszont foglalkoznunk kell az orr, az ajak és a nyelv torzulásaival. Még sosem láttam ilyen rossz érelváltozást" - nyilatkozta a Jose Mestrét megvizsgáló brit orvos, Dr. Iain Hutchison.

A férfi problémáit egy úgynevezett haemangioma, azaz érdaganat okozza, ami az arcban található hajszálerek és erek rendellenessége. A problémák miatt a vér az arcból nem jut vissza a szívbe, hanem összegyűlik.

Jose Mestre élete pokol, hiszen sem munkája, sem élettársa nincsen. Édesanyja halála óta testvérei viselik gondját. A Lisszabon egyik külvárosában élő férfi minden nap beutazik a belvárosba, ahol az egyik főtéren üldögélve beszélget az állapota felől érdeklődő idegenekkel. Tulajdonképpen helyi hírességgé vált.

"Nagyon nehéz kideríteni, hogy valójában miért nem kezelték eddig" - mondta Rob Farquhar, annak a műsornak a producere, amelynek keretén belül a férfit Nagy-Britanniába szállították kivizsgálásra.

Valószínűleg szerepet játszhattak benne pénzügyi nehézségek, rossz diagnózisok és a portugál egészségügyi rendszer korlátai, de nyilvánvalóan a férfi hozzáállása sem segített sokat.

Jose Mestre és családja ugyanis a férfi fiatalkorában Németországban és Spanyolországban is megpróbálkozott orvosi kezeléssel, ám a csalódások miatt elveszítette az orvosokba vetett bizalmát.

Mindez kiegészült az édesanyjától átvett hitével, ráadásul saját bevallása szerint is tart attól, hogy mi történik, ha eltávolítják róla a megszokott, arcát eltakaró kinövést.

Az orvosok szerint azonban mostanra Jose Mestre megbékélt a műtét tényével.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban, miután Izrael kedd hajnalban a határt átlépve "korlátozott hadműveletet" indított a síita milícia infrastruktúrájának felszámolására, hogy ne támadhassa az észak-izraeli településeket - közölte az izraeli hadsereg (IDF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×