eur:
397.18
usd:
356.59
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Felrobbanó mobiltelefon ölt meg egy férfit?

Egy felrobbanó mobiltelefon-akkumulátor okozhatta egy dél-koreai férfi halálát. A gyártó cég szerint azonban nagyon valószínűtlen, hogy ez történt.

A 33 éves, kőbányában dolgozó dél-koreai férfira munkatársa talált rá, amint a földön feküdt, és az orrából folyt a vér. A férfi mellett ott volt a mobiltelefonja is, amely lángolt.

A munkatárs eloltotta a tüzet, majd értesítette a mentőket, ám a férfi belehalt sérüléseibe.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a felrobbanó mobiltelefon okozhatta a munkás halálát, ám a nyomozás lezárultáig bővebbet nem kívántak közölni.

A 33 éves férfi boncolását végző orvos is hasonló véleményt fogalmazott meg.

"Égéshez hasonló sérüléseket szenvedett mellkasának bal oldalán, a bordái és gerince eltört. Gyanítható, hogy egy robbanás okozta nyomás károsította a szívét és a tüdejét, és ez vezetett a halálához" - emelte ki Kim Hoon.

A telefont egy dél-koreai vállalat, a világ ötödik legnagyobb mobiltelefon-gyártó cége készítette.

A társaság annyit elismert, hogy a készülék ott volt a baleset idején, de arra egyelőre nem reagáltak, hogy az okozhatta-e a férfi halálát.

A cég egyik vezetője hozzátette: lehetetlen, hogy halálos robbanás történt.

Júliusban a kínai sajtó arról számolt be, hogy egy 22 éves férfi mellényzsebében robbant fel telefonja, és a férfi belehalt a sérülésekbe.

Egy új-zélandi férfi is azt állította, hogy telefonja töltés közben robbant fel, de ő nem sérült meg, mert éppen nem tartózkodott a szobában. A készüléket gyártó cég jelezte, hogy kivizsgálja az esetet.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×