eur:
397.26
usd:
356.82
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Kommandósok csapnak le a kóbor kutyákra

Vad kutyák marcangoltak szét egy brit nőt Bulgáriában, a helyi gyerekek hiába próbáltak segíteni neki. Az asszony elvérzett, mielőtt a mentők a helyszínre érkeztek volna.

Az 56 esztendős Ann Morgan Gordon, aki már két éve Bulgáriában élt a férjével, éppen saját kutyáját sétáltatta, amikor vad ebek támadták meg Negyalszkóban.

Helyi gyerekek megpróbálták ugyan elkergetni az agresszív kutyákat, azok azonban őket is megtámadták. Végül egy juhásznak sikerült elzavarnia a falkát, ám a nő meghalt, mire a mentők megérkeztek.

Kátya Nyagolova, a helyi rendőrség szóvivője elmondta: Ann Morgan Gordont körülbelül nyolc kutya támadhatta meg, saját ebe, egy németjuhász, elszaladt.

A kóbor kutyák miatt elmaradnak a turisták

Az illetékesek komolyan veszik az ügyet: felállítottak egy csoportot, melynek feladata, hogy befogja a kóbor kutyákból összeverődött falkát.

Az elvadult kutyák garázdálkodása állandó problémát jelent az országban, sok brit ezért is határozott úgy, hogy nem nyaral többet a bolgár tengerparton.

A becslések szerint csak Szófiában 35 ezer kóbor kutya él.

Nemcsak Bulgáriában okoznak gondot a falkába verődött kutyák: januárban egy nyolcéves kislányt téptek szét gazdátlan ebek az indiai Bangalorban, egy éve pedig egy ötéves kisfiú esett áldozatul kóborló négylábúaknak a kanadai Albertában.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×