eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Perugiai rémálom: hajtóvadászat két újabb gyanúsított után

Újabb két gyanúsított után nyomoznak a rendőrök az Olaszországban meggyilkolt brit diáklány ügyében. A nyomozók szerint az áldozat lakótársán, annak barátján és közös ismerősükön kívül egy férfi és egy nő volt a helyszínen, amikor a lányt megölték.

Az olasz sajtóban megjelent hírek szerint a nyomozók újabb szervesanyag- és vérnyomokat találtak az áldozat, Meredith Kercher hálószobájában, ahol az átvágott torkú lányra november 2-án találtak rá.

Az új nyomok, amelyekből a ház előtt is találtak a rendőrök, egy férfitól és egy nőtől származik, de nem azoktól - Amanda Knoxtól, Raffaele Sollecitótól vagy Rudy Herman Guedétől -, akiket már letartóztattak a gyilkosság kapcsán.

Az elefántcsontparti származású, Németországban letartóztatott Rudy Herman Guede nemrégiben pontosította tanúvallomását. Elmondta: halála előtt az áldozat elsuttogta támadója nevének kezdőbetűit. Azt hörögte: "AF".

Korábban a férfi elismerte, hogy Meredith Kercher albérletében volt a gyilkosság idején, de fájt a hasa, ezért a fürdőszobában tartózkodott, amikor hallotta a lány sikolyát.

Néhány pillanattal később dulakodott az áldozat gyilkosával - akiről nem tudott pontos személyleírást adni. Mielőtt az ismeretlen elrohant, állítólag még odavetette Guedének: "bajban vagy, fekete fattyú". Erre Rudy Herman Guede is pánikba esett és elmenekült.

Két kést használtak?

A rendőrök úgy vélik: mégsem egy - ahogyan azt korábban gyanították -, hanem két kést használtak támadói, hogy végezzenek Meredith Kercherrel.

Az esetet vizsgáló bíró, Claudia Matteini jelentése szerint - amelyet megerősített a holttestet vizsgáló patológus is -, az áldozat torkán található vágásokat akár Raffaele Sollecito zsebkésétől is származhatnak, mivel annak pengéje hasonló sebet szakít.

A nyomozók ugyanakkor a fiatal olasz férfi lakásán egy konyhakést is találtak, amelynek hegyén kimutatták az áldozat vérét, a nyelénél pedig Amanda Knox, a lakótárs DNS-ét.

A gyanú szerint a rugós bicskával, vagy egy ahhoz hasonló tárggyal szúrták meg kétszer Meredith Kerchert, egy mélyeb vágást pedig a konyhakéssel ejtettek rajta: ebből a sebből lassan kivérzett és meghalt.

Kiderült, hogy az áldozat állkapcsa is eltört, valószínűleg akkor, amikor a lányt bántalmazói a földre szorították.

Arra is fény derült, hogy a rendőrök Meredith Kercher néhány ruháját a mosógépben találták meg, amikor megérkeztek a tetthelyre. A brit diáklány véres melltartóját, amely kimaradt a mosásból, hamarosan megvizsgálják.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×