eur:
397.26
usd:
356.98
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Újabb exkluzív videó: "A világ legjobb vízilabda-kapusát tepertétek a földre!"

Újabb és újabb részletek láttak napvilágot a péntek hajnalban a budapesti Alagút utcánál történt dulakodásról. Az egyik érintett Kósz Zoltán, a 2000-ben aranyérmes magyar vízilabda válogatott kapusa, a másik Petőváry Zsolt világbajnoki bronzérmes pólós volt. A két sportoló játékjogát az élvonalban szereplő Pécs klubvezetői felfüggesztették.

A rendőrök és az olimpiai bajnok vízilabdázó, valamint társa dulakodása az I. kerületben, 30 méterre az Alagút bejáratától történt, szinte pontosan ugyanott, ahol Lengyel Zoltán korábbi fideszes képviselő júliusban került konfliktusba a rendőrséggel.

Az olimpiai bajnok Kósz Zoltán és ismerősei autóját az Alagút mellett állította le egy járőr, mert bizonytalannak tűnt a vezető.

Egy, a mellékelt videófelvételt készítő szemtanú az InfoRádióban elmondta: hajnali három óra körül arra ébredt, hogy "iszonyú kiabálás van az utcán. Egy közúti ellenőrzésnek tűnő helyzetet láttam, amiben a sofőrt szondáztatják".

A férfi elmondta: a civilek két autóval voltak, összesen hatan vagy heten. A másik autóban ülők semmit nem csináltak.

"A két férfi azt kiabálta, hogy négyszeri szondáztatás után sem mutat ki semmit a szerkezet, akkor milyen alapon akarják őket bevinni a rendőrök. Ez volt a konfliktus alapja" - mesélte a szemtanú az InfoRádióban.

Lökdösődni kezdtek

Ezt követően lökdösődés kezdődött a két férfi és a rendőrök között. A dulakodásban a rendőrautó is megsérült, behorpadt a lökhárító és leesett a rendszámtábla. A szemtanú szerint a két férfit elvitték a rendőrök.

"Volt velük egy idősebb ember is, aki - miután elvitték ezt a két embert - azt üvöltözte az utcán, hogy vízilabdás olimpiai bajnokot vernek" - mondta a szemtanú az InfoRádióban.

Ha az első videót is látni szeretné, kattintson ide!

"Sydney olimpiai bajnokát földre teperitek. Szégyelljétek magatokat! (...) Kivédte a világ szemét! A világ legjobb vízilabda-kapusát tepertétek a földre! Hogy lehet ilyen mocsokságot elkövetni. Ne dumáljál nekem! Szégyene az országnak! Rajtatok fog röhögni mindenki!" - a videófelvétel tanúsága szerint egyebek mellett ezeket kiabálta egy férfi az Alagút utcában.

A BRFK sajtóügyeletese szerint a két férfi a kihallgatás után távozhatott a rendőrségről. A sofőrt ittas vezetés miatt vonhatják felelősségre. Az elsődleges szakértői vizsgálat alapján "közepesen ittas" volt az autóvezető. A BRFK péntek délutáni közlése szerint a sofőr alkoholos befolyásoltságának pontos mértékéről a végleges eredmény a jövő hét elejére várható.

A sajtóügyeletes azt az információt megerősítette, hogy az igazoltató rendőröknek XII. kerületi kollégáik segítségével kellett megfékezniük a dulakodót.

Kósz és Petőváry a Pécs ob I-es csapatának vízilabdázója, játékjogukat a klub felfüggesztette. Ambrus Tamás edző az InfoRádióban elfogadhatatlannak nevezte a két játékos viselkedését.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×