eur:
397.26
usd:
356.98
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Rendőri kényszer hatására ismerte be a gyilkosságot?

Rendőri kényszer hatására ismerte be az Olaszországban meggyilkolt brit diáklány lakótársa, hogy részt vett a bűntényben - legalábbis most ezt állítja. A Perugiában tanuló Meredith Kercher torkát november elsején vágták át, a gyanú szerint azért, mert nem volt hajlandó részt venni ismerősei bizarr szexuális játékában.

Most került nyilvánosságra a meggyilkolt Meredith Kercher amerikai lakótársának négyoldalas, kézzel írott feljegyzése, amelyet aznap éjjel fogalmazott meg, amikor az ügy kapcsán letartóztatták. Amanda Knox ebben azt állítja: csak azért tett beismerő vallomást, mert egy rendőr bántalmazta.

"Nem elég, hogy azt mondogatták: letartóztatnak és harminc évre rács mögé dugnak, de fejbe is vágtak, amikor nem emlékeztem egy részletre pontosan" - írta az amerikai diáklány.

A lakótárs tagad

Amanda Knox - akit Meredith Kercher meggyilkolásával és szexuális zaklatásával vádolnak -, nem csak írásban, szóban is panaszkodott a rendőrökre olasz barátjának, Raffaele Sollecitónak, aki ugyancsak gyanúsított az ügyben. A beszélgetésről a nyomozók titokban készítettek felvételt.

"Én voltam az egyetlen, aki sok időt töltött vele (Meredith Kercherrel), ezért akarják kifacsarni az agyamat" - mondta a lány egy telefonon egy meg nem nevezett barátjának.

Amanda Knox letartóztatásának napján írt soraiban visszavonta vádjait Diya "Patrick" Lumumba, egy kongói származású bártulajdonos ellen. Korábban a lány azt mondta a rendőröknek, hogy a férfi is ott volt a lakásban, amikor az áldozatot megölték.

"Annyit tudok, hogy nem én öltem meg Meredith-t, így nem kell félnem mástól, csak a hazugságoktól" - írta a lány kihallgatása után még november 6-án.

Guede tehette?

Diya Lumumbát még kedden engedték szabadon, miután a nyomozók nem találták meg se az ujjlenyomatait, se a DNS-ét a gyilkosság helyszínén.

Elfogtak azonban Németországban egy újabb gyanúsítottat, az elefántcsontparti származású, de gyerekkora óta Olaszországban élő Rudy Herman Guedét, akinek nyomait megtalálták a lakásban.

A húszéves fiatal egy német bíróság előtt azt állította, nem ő gyilkolta meg Meredith Kerchert, de nem tagadta, hogy ott volt a helyszínen. Korábban állítólag azt mondta egy barátjának: "egy barna hajú olasz" ölte meg az áldozatot, és hogy Amanda Knox akkor nem is volt a házban.

Mielőtt elfogták, Rudy Herman Guede egy barátjának arról írt az interneten, hogy Meredith Kercher meghívta őt a lakására, hogy együtt legyen vele. Amikor azonban ő kiment a fürdőszobába, valaki csengetett, röviddel később pedig hallotta a lány sikolyait.

"Verekedtem vele (a férfival), és megsérültem. Nem emlékszem pontosan az arcára. Aztán rémülten rohantam el. Nem én öltem meg a lányt" - írta a fiú.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×