eur:
397.26
usd:
356.98
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Képriport a veszélyes anyagot szállító felborult teherautó mentéséről

Solymár külterületén megszüntették a metanolszivárgást a 10-es számú főúton, ahol csütörtökön kora délután borult fel egy teherautó, és két tartályból kifolyt a mérgező anyag. A környék lakói nem voltak veszélyben, de a 10-es számú főúton hatalmas torlódást okozott a baleset.

Solymár külterületén csütörtök kora délután borult fel egy metanolt szállító teherautó, a robbanásveszély miatt a 10-es számú főutat lezárták. A környéken óriási volt a torlódás.

A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az InfoRádióban korábban elmondta: a teherautó pótkocsiján négy, egyenként ezer literes tartály volt, ezek közül kettő felborult, és azokból metanol, vagyis metilalkohol szivárgott.

Molnár Péter közölte: az erősen mérgező és robbanásveszélyes anyag felszivattyúzásán a fővárosi és a solymári tűzoltók védőöltözetben dolgoztak.

A mentési munkálatok délután négy óra után értek véget, a katasztrófavédelem szakemberei eddigre tudták megszüntetni a metanolszivárgást.

A tájékoztatás szerint a szivárgás következtében senki sem sérült meg, és senkit sem kellett kitelepíteni.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×