eur:
397.26
usd:
356.98
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

"Azért halt meg, mert kicserélték alatta a lepedőt"

Megfenyegettek négy ápolónőt egy rákbeteg rokonai, mert azt hiszik: a férfi azért halt meg, mert kicserélték az ágyán a lepedőt.

Leváltották a kínai Luojang város egyik kerületi polgármester-helyettesét, mert megszidott és megfenyegetett négy ápolónőt. Testvérével együtt azzal vádolta meg a kórházi alkalmazottakat, hogy a sógora halálát okozták - mert erőszakkal kicserélték az ágyán a lepedőt.

A testvérpár több mint öt órán át veszekedett az ápolónőkkel, akik hiába állították, hogy ki kellett cserélniük a lepedőt, a beteg ugyanis egy paplanon feküdt, amelyet otthonról hoztak be neki, ez pedig ellenkezik a kórházi szabályzattal. Ráadásul állítják, hogy a család beleegyezett a lepedőcserébe.

A polgármester-helyettes sógora rákbeteg volt, és november 15-én hunyt el a városi kórházban. A botrányba fajult vita után a kórház több mint kétszáz nővére petíciót írt a Henan tartományi kormányzatnak az esetről.

Ennek nyomán Pan Li-nát 15 napra őrizetbe vette a rendőrség, 500 jüan (11700 forint) pénzbüntetésre ítélték és leváltották.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×