eur:
396.82
usd:
355.53
bux:
0
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Az ellenzéki vezér meztelen testére kíváncsiak a választók

Fura kérdésben kérte ki az emberek véleményét az egyik ausztrál közvélemény-kutató cég: kérdezőbiztosai arra voltak kíváncsiak, melyik miniszterelnök-jelöltet látnák legszívesebben meztelenül.

A felmérés győztese az ellenzéki Munkáspárt vezetője, az ötvenéves Kevin Rudd lett: őt a megkérdezettek 34 százaléka választotta, míg a jelenlegi miniszterelnököt, a hatvannyolc éves John Howardot mindössze válaszadók 16 százaléka látná szívesen ruha nélkül.

Nemcsak az összes megkérdezettek, hanem az ötvenes éveikben járók körében is vesztett Howard: itt rá a válaszadóknak csak 16, míg Ruddra 27 százaléka voksolt.

"Senki sem akar olyan miniszterelnököt, aki rosszul néz ki meztelenül" - mondta Paul Merril, a kutatást publikáló Zoo magazin szerkesztője.

Persze nem csak ilyen közvélemény-kutatások készülnek az általános választások előtt Ausztráliában, de a hagyományos "melyik félre szavazna" felmérések is a Munkáspárt előnyét mutatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

Óriási energetikai pályázat indul ősszel: itt a kormány új terve

A közelmúltban társadalmi egyeztetésre került egy új rendelettervezet, amely jelentős változásokat hozhat a távhőrendszerek működésében Magyarországon. A rendelet célja a megújuló energiaforrások, mint a geotermia és a biomassza, nagyobb arányú bevonása a távhőtermelésbe, csökkentve ezzel a földgázfüggőséget és a költségeket. Az állami és önkormányzati intézményeket érintő hődíjak csökkentése mellett a távhőszolgáltatók nyereségrátájának növelése is szerepel az Energiaügyi Minisztérium terveiben, amely hozzájárulhat az új beruházások megvalósulásának elősegítéséhez – nyilatkozta Steiner Attila energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkár a távhőrendszereket érintő változtatásokról a Portfolio-nak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×