eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Tél tábornok elérte Moszkvát

Moszkvában vasárnap reggel óta sűrűn hull a hó: hol hatalmas, hol kisebb pelyhekben, de megállás nélkül. délutánra már csak az utcák voltak feketék: a háztetőket és az álló autókat néhány centis fehér takaró borította, mivel a hőmérséklet 0 és plusz 2 Celsius-fok között alakult.

A nyár szokatlanul forró volt Oroszországban, naponta dőltek meg évszázados melegrekordok: a 30 foknál is melegebb, kánikulai napok után hirtelen 15-17 fokra esett a hőmérséklet augusztus végén, és ugyan volt még néhány napsütéses nap, de nem emelkedett tovább a hőmérő higanyszála.

Az utóbbi napokban hajnalonként egyre gyakoribbak a talaj menti fagyok. A meteorológusok a fővárosban péntekre ígérték az első havazást, amely meg is jött, de csupán néhány pehely hullott a déli órákban.

Vasárnap reggel azonban rákezdte és egész nap esett a hó, amely délutánra már csak az aszfalton olvadt el.

A következő napokban az előrejelzések szerint marad a hideg idő, a levegő páratartalma továbbra is jóval 90 százalék felett lesz, de az orosz meteorológusok szerint szerdára kisüt a nap, s a hőmérséklet plusz 4 Celsius-fokig emelkedik majd.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×