eur:
400.38
usd:
362.73
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga

A muzulmán terrorista rátalált Jézusra

Áttért az iszlámról a keresztény hitre az 1993-as New York-i terrortámadás kitervelője. Egykori fegyőre szerint csak szórakozik.

Ramzi Juszef jelenleg egy coloradói börtönben tölti életfogytiglani büntetését, olyan hírhedt bűnözők társaságában, mint például Eric Rudolph, az atlantai olimpiai játékokon elkövetett robbantás végrehajtója.

A különlegesen veszélyes bűnözőknek épített börtönben a rabok 23 órát töltenek a cellájukban, és mindössze egyet azon kívül.

A pakisztáni származású férfi tervelte ki azt a terrortámadást, amelyet 1993-ban, a New York-i Világkereskedelmi Központ föld alatti parkolójában követtek el szélsőséges muzulmánok. Az akcióban hat ember vesztette életét.

Több más merénylet is fűződik a nevéhez, köztük egy robbantás egy Manilából Tokióba tartó repülőgépen, amelynek következtében egy japán férfi életét vesztette.

A terrorista megkeresztelkedéséről egy televíziós csatorna számolt be az Egyesült Államokban.

Robert Hood, Juszef korábbi felügyelője azt mondta, hogy a terrorista soha nem hagyta el a celláját, mert nem akarta alávetni magát annak a megaláztatásának, amellyel teste átkutatása jár.

Ha ezen a szokásán változtatott, akkor meg akar vezetni valakit. A reakciókért csinálja - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×