eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Tíz hónap után derült ki, hogy elcserélték a csecsemőket

Tíz hónap után jött rá két cseh család, hogy kislányaikat születésük után a kórházban elcserélték. A szülők kártérítést követelnek.

Jaroslava Trojanova és Jaroslava Cermakova tavaly december 9-én adott életet gyermekének: a két szülés között mindössze tizennyolc perc telt el, és mindkét - azonos keresztnevű - nőnek lánya született.

Egyiküket Nikolának, másikukat Veronikának nevezték el szülei, és, bár az anyák csodálkoztak, hogy a lányuk tömege a szülés utáni egyetlen éjszaka alatt 60 dekával lett kevesebb, illetve több, a Trebic kórház nővérei megnyugtatták őket: minden bizonnyal először írták rosszul az adatot.

A két gyereket összecserélték a kórházban. A valódi Veronikát Jaroslava Trojanováék vitték haza, míg az igazi Nikola Jaroslava Cermakováékhoz került.

Nemrég azonban Trojanova társa, Libor Broza megunta a barátok ugratását. Azzal piszkálták, hogy a gyerek biztosan nem is az övé, hiszen szőke és kék szemű, míg Libor sötét hajú és a szeme színe pedig barna.

A férfi titokban elvégeztetett egy tesztet, amely megállapította, hogy valóban nem ő a gyerek apja. Amikor élettársát szembesítette a ténnyel, a nő tagadta, hogy mással is lefeküdt volna, majd ő is csináltatott egy DNS-tesztet. Kiderült, hogy biológiailag egyiküknek sincs köze a kislányhoz, akit nevelnek.

Két hét kellett ahhoz, hogy a pár megtalálja Cermakováékat, akik ugyanabban a megyében élnek, mint elcserélt gyermekük "pótszülei". A múlt héten találkoztak először, és megegyeztek abban, hogy fokozatosan egyre több időt töltenek majd az igazi gyerekeikkel, és karácsonykor végleg kicserélik őket.

"Teljes sokk volt - emlékezett vissza Libor Broza arra a pillanatra, amikor kiderült, hogy nem a saját lányukat nevelik. - Két órán át megállás nélkül sírtam, Jaroslava pedig vigasztalhatatlan volt. Hihetetlen, hogy ilyesmi megtörténhetett."

"Mi neveltük Nikolát (valójában persze Veronikát) az elmúlt tíz hónapban. Gyönyörű kislány, aki folyton mosolyog. El sem tudjuk képzelni, hogy távol legyen tőlünk. Ugyanakkor a saját gyerekünk 30 kilométerrel távolabb egy másik családdal lakik" - tette hozzá a férfi.

A két pár beperelte a kórházat az ügy miatt, 91 millió forintnak megfelelő összeget követelnek az intézménytől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×