eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

"Óránként belőtte magát kokainnal"

"Soha nem boncoltam olyan embert, akinek a szervezetében ilyen sok lett volna a kokain" - vallotta a patológus Gottfried von Bismarck gróf halottkémi tárgyalásán. A Vaskancellár ükunokája kétnapos folyamatos kábítószerezés után, júniusban vesztette életét.

A 44 éves korában elhunyt Gottfried von Bismarck gazdag és tekintélyes családba született, de hedonista életmódja tragédiákhoz vezetett; kábítószer-mámoros partijain ketten is meghaltak, és augusztusban a drog vezetett az ő halálához is.

A halottkémi vizsgálat megállapította, hogy halála előtt két napig folyamatosan heroint és kokaint fogyasztott; kokainnal például óránként belőtte magát. "Ilyen kábítószer-szintet soha nem találtam még senkinél" - vallotta a tárgyaláson a boncolóorvos.

A gróf holttestét egy mocskos matracon fekve találták meg július elején, ötmillió dollárt érő londoni lakásában - akkor már három napja halott volt, a lakást pedig árulták. Ennek a lakásnak a tetőteraszáról esett ki egy évvel korábban a bevallottan homoszexuális gróf egyik melegorgiájának vendége.

A grófnak azonban nem ez volt az egyetlen botránya; húsz évvel ezelőtt holtan találták meg az ágyában a 22 éves Olivia Channont, Paul Channon konzervatív miniszter lányát. Olivia halálát is kábítószer-túladagolás okozta, és bár ehhez a grófnak nem volt köze, őt is elítélték, mert kokaint és amfetamint találtak nála.

"Lebegett, mint egy papírsárkány"


A halottkémi vizsgálaton elhangzott az is, hogy a gróf nem sokkal a halála előtt jött ki a kábítószer-elvonóról. Egyik barátja azt vallotta, hogy június 28-án egy koncertre készültek, de amikor elment a grófért, a férfi "lebegett, mint egy papírsárkány", ezért inkább a közeli kocsmában kötöttek ki.

A gróf megivott egy üveg bort, majd visszatérve a Chelsea-ben lévő lakásban óránként belőtte magát kokainnal; június 29-én, hajnali öt órakor halt bele a túladagolásba. Addigra a barát már nem volt a lakásban.

"Gottfried szerda reggelről péntek hajnalig folyamatosan talpon volt. Amikor otthagytam, hangosan horkolt" - vallotta a tárgyaláson Paul Hillstead.

AIDS, májzsugor és hepatitisz

A boncolás megállapította, hogy a gróf szervezetében a kokain és a heroin szintje is halálos volt. Toxikológusok szerint már 0,99 mg / literes kokainszint is halálos, de Bismarcknál ennek az ötszörösét mérték.

Emellett a gróf súlyos májzsugorodásban szenvedett alkoholizmusa miatt, és HIV-, valamint hepatitisz B és C-vírussal is fertőzött volt. Halálát végül a kábítószer-túladagolás miatti szívelégtelenség okozta.

"Remélem, ez az eset tanulságul szolgál a kábítószer-fogyasztóknak" - hangsúlyozta a tárgyaláson Paul Knapman halottkém.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×