eur:
385.94
usd:
355.17
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Mennyit is ér O. J. Simpson Rolexe?

O. J. Simpsont arra kötelezték, hogy adja át felesége szeretője családjának azokat a sportrelikviákat, amelyeket állítólag ellopott egy Las Vegas-i szállodából szeptemberben.

Egy Santa Monica-i bíró döntése szerint az egykori amerikaifutball-sztárnak át kell adnia az értékes tárgyakat, köztük egy Rolex órát, hogy ezzel is csökkentse a 33,5 millió dolláros kártérítést, amelyet felesége szeretője, Ron Goldman családjának kell fizetnie, mivel egy polgári perben hozott ítélet szerint felelőssé tehető a férfi 1994-es haláláért.

O. J. Simpsont szeptember közepén vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy több társával együtt betört egy szállodai szobába, ahol fegyverrel kényszerítettek egy kereskedőt olyan tárgyak átadására, amelyek egykor az övé és más sportsztároké voltak. A sztár azt állítja, hogy az aláírt labdákat és mezeket korábban az ő házából lopták el.

Hamis a Rolex?

A tárgyak között van egy Rolex karóra is, amely - ha eredeti - 22 ezer dollárt is érhet, ám elképzelhető, hogy az óra hamis.

"Amikor átvettem az órát Simpson ügyvédjétől, azt mondta nekem, O. J. mindössze egy dollár 25 centet fizetett ezért. Én 129 dollárért repültem ide, így ha az óra valóban hamis, és csak ennyibe került, akkor eléggé ráfizettem" - mondta a Goldman-család jogi képviselője, David Cook.

O. J. Simpsont azzal vádolták, hogy ő ölte meg volt feleségét, Nicole Brown Simpsont és annak barátját, Ronald Goldmant, akiket több késszúrással találták meg 1994 júniusában.

Felelős - de nem bűnös

1995-ben a fekete bőrű sztárt felmentették; védői azt hangoztatták, hogy a Los Angeles-i rendőrséget a feketékkel szembeni előítéletek mozgatják.

Két évvel később ugyanakkor egy polgári perben kimondták, hogy az egykori amerikaifutballista tehető felelőssé felesége és annak barátja haláláért, ezért 33,5 milliós kártérítést kell fizetnie az áldozatok családjának.

Simpson az összeg nagy részét máig nem törlesztette, többek között ezért adott ki egy könyvet If I Did It (Ha én tettem volna) címmel, amelyben arról ír, hogyan követte volna el a kettős gyilkosságot, ha ő lett volna a tettes. A könyv gyorsan bestseller lett, és a bevételből a Goldman-család is részesedik.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Török Ferenc: nem hiszem, hogy ezt lehetett volna ennél jobban csinálni

A kétszeres olimpiai bajnok az InfoRádióban elmondta: nagyon büszke arra, hogy tagja lehetett a veretlenségét hét éven keresztül megőrző férfi öttusacsapatnak, szövetségi kapitányként pedig a gyerekeiként tekintett a sikert sikerre halmozó Martinek János, Fábián László, Mizsér Attila trióra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×