eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

A halálba menekült a szexuális erőszak elől

Életét vesztette az a fiatal nő, aki kiugrott - vagy kiesett - egy mozgó autóból, mert attól rettegett, hogy megerőszakolja a sofőr, aki elrabolta őt.

A 20 éves Stephanie Hammill egy taxit intett le a nagy-britanniai Wakefieldben. A Mercedes-taxi sofőrje azonban belelépett a gázba, amikor a fiatal lány az egyik lábát még be sem tudta húzni az ajtón - derült ki a bírósági tárgyaláson.

Stephanie nem sokkal később már halott volt: kiugrott vagy kiesett az autóból, és egy arra haladó másik kocsi elütötte.

A sheffieldi bíróságnak most azt kell eldöntenie, milyen mértékben felelős a taxisofőr, a 28 éves Ioannis Revenikiotis a lány haláláért, és miért rabolta el őt 2003. november 29-e hajnalán. Az ügyész szerint a második kérdésre egyértelmű a válasz: meg akarta erőszakolni a fiatal lányt.

"Kifelé hajtott vele a városból, és halálra rémítette a szerencsétlent, mert elhajtott az otthona előtt, és esze ágában sem volt megállni, hogy kitegye" - jelentette ki az ügyész.

Szerinte a halálra rémült lány kiugrott vagy kiesett az autóból - éppen az út közepére, ahol halálra gázolta egy szemből jövő jármű. A taxisofőr bűneit tetézi, hogy még ekkor sem állt meg, hajtott tovább, "mit sem törődve azzal, mi történt Stephanie Hammill-lel". Még az országból is elszökött, Görögországban tartóztatták le.

Revenikiotis, aki a Huddersfieldi Egyetem mérnök szakán végzett, tagadja a vádakat; sem emberölésben, sem emberrablásban nem tartja magát bűnösnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×