eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Azonosították az agyonlőtt kisfiú gyilkosát?

Tucatnyi tévénéző azonosította azt a fiatal fiút, aki a rendőrség szerint augusztusban agyonlőtte a 12 éves brit Rhys Jonest.

A héten a BBC Crimewatch című műsorában is bemutatták azt a felvételt, amelyet egy köztéri kamera készített a megölt liverpooli kisfiú feltételezett gyilkosáról. Tizenkét tévénéző azt állítja, tudja, ki a rossz minőségű videón látható bicikliző, kapucniját az arcába húzó fiú.

Az azonosított fiatal arcképét nyilvánosságra hozta a Sun című brit napilap, a fotót azonban a személyiségi jogok védelme miatt felismerhetetlenné tették.

Többen is nyilatkoztak azok közül, akik felismerni vélték a fiút, aki szerintük imádja a labdarúgást, kedvenc klubja a Liverpool.

Azt is mondják róla, hogy tagja egy bandának, amelyek az utóbbi időben elszaporodtak a környéken, és drogot árul, hogy pénzhez jusson.

Vicces fiú

"Mindig az édesanyjáról beszél - mondta egy forrás. - Ez fura egy tizenéves sráctól, de minden beszélgetés alkalmával szóba hozza. Az apját csak nagyritkán említi. Jóképű kölyök, a lányok is kedvelik, az ő nagy szerelme azonban a Liverpool."

A fiút gyakran látták a Croxteth negyedben kerekezni, legtöbbször azon a soron, amelynek egyik épülete, a Fir Tree kocsma előtt a 12 éves kisfiút agyonlőtték.

A gyanúsított egy másik ismerőse elmondta: gyakran beszélgettek egymással számítógépes játékokról, jókat nevettek, a srác pedig vidám természetű volt.

"Nem emlékszem, hogy valaha is bajba keveredett volna - emlékezett vissza az ismerős. - Leginkább az maradt meg bennem, hogy milyen vicces volt."

Rhys Jonest augusztus 22-én lőtték le, miközben hazafelé tartott a fociedzéséről. A rendőrség az ügyben már 17 embert hallgatott ki, és nemrég jelezték: szorul a hurok az elkövető körül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×