eur:
397.97
usd:
359.75
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

Doktor House titka

A Magyarországon is népszerű sorozathőst, Doktor House-t játszó Hugh Laurie egy interjúban elárulta, hogy tinédzser fiának is köszönheti, hogy megkapta az egyik legmagasabb brit kitüntetést, a Brit Birodalom Lovagrendje (Order Of The British Empire, OBE) kitüntetést.

A Magyarországon leginkább a Doktor House című sorozat címszereplőjeként ismert Hugh Laurie idén kapta meg az OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire) kitüntetést - az elsőt az ötből, amelyekért végül lovagi cím jár.

A 47 éves, oxfordi születésű Hugh Laurie a sorozatban nyújtott alakításáért, azaz a kissé embergyűlölő, gyógyszerfüggő orvos, doktor Gregory House megformálásáért Golden Globe-ot kapott, de nevezték az Emmy-re is.

A színész most egy interjúban elárulta: komolyan fontolgatta, hogy nem fogadja el a megtisztelő címet, amikor először értesítették a Buckingham palotából, végül a fiának kellett a lelkére beszélnie.

"Értesítenek arról, hogy felajánlják a címet, majd küldenek egy levelet, melyben felteszik a kérdést: 'Ha felajánlanánk Önnek, az arcunkba vágná-e a nagy nyilvánosság előtt?', majd be kell ikszelni a megfelelő választ" - viccelődött Hugh Laurie.

"Elgondolkodtam a dolgon, mert van, aki szerint egy ilyen kitüntetés jó dolog, mások szerint nem. A fiam azt mondta: 'Nagyon nagyképűnek kell ahhoz lenned, hogy ne fogadd el'. Ez elég jó válasznak tűnt" - mondta a színész.

Hugh Laurie szerint, ahogy egyesek a királyi családot hajlamosak túl komolyan venni, úgy vannak, akik saját magukat veszik túlságosan komolyan, így hát úgy döntött: elfogadja a címet.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×