eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Háromszor tartóztatták le a neve miatt

Egymillió dolláros (178 millió forintos) kártérítést követel egy detroiti férfi, mert a neve és a születési dátuma is megegyezik egy elítélt bűnözőével, s emiatt háromszor tartóztatták le a rendőrök.

Az elmúlt 17 év során háromszor keverték össze a rendőrök az elítélttel Keith Lamont Johnsont. "Hiába mondtam el minden egyes alkalommal, hogy összekevernek valakivel, nem hallgattak rám, és a rácsok mögött kötöttem ki" - panaszkodott a 47 éves férfi, akinek a harmadik letartóztatás után elege lett.

Beperelte Detroitot, Woodhavent és Trentont, valamint Wayne és Macomb megyét és az érintett városok és megyék több hivatalnokát is. Összesen egymillió dolláros kártérítést követel.

A férfi februárban szerezte meg az igazolást a detroiti rendőrségtől, hogy nem azonos a másik Keith Johnsonnal - a papírt azóta mindig magánál tartja, ha kilép a lakásból.

A férfi egyébként soha nem találkozott névrokonával, aki okirat hamisítás miatt márciusban kezdte meg börtönbüntetése letöltését, és 2009 novembere előtt valószínűleg nem is szabadul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Pénteken indított támadást Oroszország az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében hét határ menti települést nevezett meg, ahol harcok zajlanak. Ukrajna az utóbbi időben szinte minden éjjel dróntámadást indít egy-egy orosz olajfinomító ellen: legutóbb a Lukoil egyik finomítójában csapott fel a tűz a Volgográdi területen. Ukrajna intenzíven támadta a határhoz közeli Belgorod városát, ahol egy tízszintes lakóház egy komplett lépcsőháza összeomlott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×