eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Nem vehetett italt a nyugdíjas, mert nem tudta igazolni, hogy nagykorú

Nem vásárolhatott italt egy 72 éves férfi, mert nem volt nála személyi igazolvány - így nem tudta hivatalosan igazolni, hogy nagykorú.

A szupermarket alkalmazottai személyi igazolványt kértek Tony Rallstól, aki két üveg Cabernet Sauvignont akart vásárolni. Hiába hivatkozott arra: elég ránézni, hogy megállapítsák, elmúlt már 21 éves, a bolt vezetője nem engedett, és személyesen tette vissza a borospalackokat a kosárból a polcra.

"Azt hittem, a bolt vezetője gyorsan megoldja ezt az ostoba helyzetet, ehelyett úgy bánt velem, mint egy hülye gyerekkel" - dohogott a nyugdíjas, aki természetesen nem hagyta annyiban a dolgot: beírt a panaszkönyvbe, és az esetet jelentette a szupermarket-hálózat igazgatóságán is.

"Ha a negyvenes hölgy, aki ellenőrzi, hogy betartják-e a törvényt, kacsintott volna, amikor kéri az igazolványomat, nem ment volna fel az agyvizem. Azt is megértettem volna, ha a bolt vezetője azt mondja: nézze, be kell tartanunk a törvényt, de magán látszik, hogy elmúlt már 21 éves, az is rendben lett volna. De a humorérzéknek a jelét sem tapasztaltam, csak a vak és ostoba bürokráciát" - tette hozzá.

Az idős ember bocsánatkérést vár a szupermarkettől, bár azzal teljesen egyetért, hogy a fiataloktól meg kell tagadni az alkoholt vásárlásának jogát.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: jó előjel lehet, hogy most sérültünk le, és nem az olimpia előtt

Szilágyi Áron: jó előjel lehet, hogy most sérültünk le, és nem az olimpia előtt

Jövő héten, a madridi világkupán újra versenyezni fog a sérüléséből felépülő háromszoros olimpiai bajnok; azt mondta az InfoRádióban, hogy jót tett neki a pihenő, és mentálisan is feltöltődött. A Vasas kardvívója nemcsak edz, hanem kampányol is, ugyanis nyáron be szeretne kerülni a NOB sportolói bizottságába.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×