eur:
397.79
usd:
359.05
bux:
74313.71
2024. október 1. kedd Malvin

Vége az esküvői rizsszórásnak: a háttérben a szoborcsúfítók állnak

Velence polgármestere azt tervezi, hogy a város betiltja az esküvőkön a rizsszórást. Az intézkedés célja, hogy korlátok közé szorítsa a galambpopuláció növekedését.

A rizsszórás kulcseleme a romantikus olasz esküvőknek: a családtagok és barátok így kívánnak jólétet és termékenységet az ifjú párnak.

A szétszórt rizsszemek nagy hátránya, hogy vonzza a galambokat, amelyekből mintegy negyvenezer él a városban. A populáció a becslések szerint 24 százalékkal nőtt tavaly.

A velencei galambok igen könnyen jutnak élelemhez, mivel a városban évente több mint ezer esküvőt tartanak, és a rengeteg turista amúgy is sok élelmiszermaradékot hagy maga után.

A galambok piszkának eltakarítására rengeteg pénzt költ az önkormányzat. Évente 2,5 millió forintnak megfelelő összeget fordítanak galambonként a szobrok és a közterületek tisztítására.

A galambok etetése a város több részén is tilos, de a Szent Márk tér 18 madáreleség-árusa egyelőre tartja pozícióját.

Õk évente több tonnányi gabonát adnak el a turistáknak, akik szeretnek a galambokkal együtt pózolni a fényképeken.

Ez a helyzet azonban valószínűleg hamarosan megváltozik. Massimo Cacciari polgármester bejelentette: vagy elfogadják az árusok a tanács ajánlatátt, székhelyüket máshova teszik át, vagy kénytelenek lesznek kárpótlása nélkül távozni.

Címlapról ajánljuk
Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

A folyamatos gazdasági lassulás miatt Kína szelete a világgazdaság tortájában zsugorodásnak indulhat – mondta az InfoRádióban a Danube Institute vezető kutatója. Horváth Csaba Barnabás szerint ezzel együtt az ázsiai ország megtarthatja az Egyesült Államok mögötti második helyét a világhatalmak rangsorában, ugyanakkor az újonnan iparosodó, gyorsan fejlődő dél-ázsiai országok is egyre kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek.

Gulácsi Péter kimaradt a keretből, Angliából hívott meg újabb újoncot a kapitány

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét. A névsorban ismét szerepel újonc, a nyáron Angliába szerződött Szűcs Kornél. Még nagyobb meglepetés, hogy Gulácsi Péter, aki a legutóbbi forduló után is beválasztottak a Bundesliga „Hét csapatába”, kimaradt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×