eur:
396.17
usd:
354.43
bux:
74905.79
2024. szeptember 26. csütörtök Jusztina, Pál

A pénz a kutyát sem boldogítja

A bíróságon kell megharcolnia az örökségért Trouble-nak, a máltai selyemkutyának, amelyre 12 millió dollárt hagyott a gazdája. Az ebet a házvezetőnő pereli be, akit többször is megharapott.

A nyolcéves kutya Leona Hemsley állandó társa volt, és ezt a milliárdos gazdi meg is hálálta: augusztusi halála után 12 milliót hagyott Trouble-ra.

A pénz azonban még a kutyákat sem boldogítja; szegény Trouble-nak nem csupán ügyvédre, de új gazdira is szüksége lehet. Az asszony ugyan a végrendeletében a fivérére bízta a kutyust, Alvin Rosenthal azonban közölte: neki ugyan nem kell Trouble.

Most pedig még a per miatt is "főhet a feje". Gazdájának egykori házvezetőnője már másodszor próbálkozik, hogy kártérítést csikarjon ki a kutyaharapások miatt. Zamfira Sfara azt állítja, még mindig fájdalmat okoznak neki, s változatlanul hordja is a merevítőt a jobb karján.

Az asszonynak az ügyvédje javasolta, hogy kezdjék újra a pert - ezúttal a Trouble örökségét kezelő cég ellen. "Annak a kutyának egy csomó pénze van, amit el kell szedni tőle" - jelentette ki Sfara fia.

A házvezetőnő 2004-ben, három hónapig dolgozott Helmsley manhattani otthonában, ahol Trouble állítólag több tucatszor megharapta. Szerinte a kutya valóságos vadállat, rendszeresen megmarta a testőröket, az ápolónőt és egy szállodai vendéget is.

A máltai selyemkutya pici, játékos, ugyanakkor rendkívül elegáns jószág, amely nem csupán szépsége, de értelme és érzékenysége miatt is népszerű öleb, amelyet eredetileg egér- és patkányfogásra használtak. Marmagassága 20-25 centi, a súlya 2-4 kiló.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×