eur:
396.82
usd:
355.63
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Biztonsági okokból nem engedték fel a szenteltvizet a repülőre

A franciaországi kegyhely, Lourdes repülőterének illetékesei nem engedték meg egy katolikus zarándoknak, hogy felvigye szenteltvízzel töltött palackjait a repülőgép fedélzetére.

A repülőtéri nyomozók arra hivatkoztak, hogy a szenteltvíz biztonsági szempontokból ugyanolyan folyadéknak minősül, mint a többi.

A zarándoknak a hatóság képviselői azt mondták, ha a szenteltvíz bármilyen előnyt élvezne, az a szigorú előírások megszegését jelentené.

Paola Saluzzi a Vatikán - zarándokok számára indított - fapados járatával érkezett Franciaországba. A nő összesen nyolc kisméretű műanyag palackot szeretett volna a fedélzetre magával vinni.

A Szentszék, úgy látszik, felkészült erre az eshetőségre, mert előrelátóan egy palack szenteltvizet helyezett el minden utas ülésén.

A lourdes-i víznek a hívők gyógyító hatást tulajdonítanak. A víz egy olyan barlangból származik, ahol a katolikusok hite szerint 1858-ban megjelent Szűz Mária.

A zarándokokat szállító chartergépekkel a Vatikánnak az a célja, hogy a hívők könnyen, gyorsan és olcsón jussanak el a katolikus szent helyekre.

A Vatikán nem vásárolt külön repülőket, hanem az olasz posta gépeit használja. Kettőt máris a Szentszék színeire festettek: sárga- és fehér színben pompázik a repülő. A gépek belsejét bibliai idézetekkel díszítették.

A pápai államban arra számítanak, hogy az első évben legalább 150 ezer zarándok veszi igénybe az új lehetőséget.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×