eur:
394.1
usd:
354.24
bux:
72845.72
2024. szeptember 18. szerda Diána

25 milliós kárt okoztak a pénzhamisítók

Nemzetközi pénzhamisító csoport tagjait vette őrizetbe a rendőrség. Az ügynek 9 gyanúsítottja van, közülük öten magyar állampolgárságúak. A csoport tagjai hamis 200 euróst hoztak forgalomba és mintegy 100 ezer eurót (25 millió forintot) meghaladó kárt okoztak - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója, Réthy Barbara.

Nemzetközi pénzhamisító csoport tagjait vette őrizetbe a rendőrség - mondta el az InfoRádiónak a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója.

Réthy Barbara kiemelte: a nyomozás tavaly év végén indult, miután egyre több hamisítvány bukkant fel az országban.

Hozzátette: a csoportot egy 52 éves bolgár állampolgár irányította, aki a Bulgáriából származó hamis pénzt a névérték 30 százalékáért adta el.

A banda tagjai közül négyen előzetes letartóztatásban vannak - emelte ki. A főnyomozó elmondta, hogy a pénzhamisítók között öt magyar állampolgár volt.

A csoport 200 eurós bankjegyeket hamisított, és összesen több mint 100 ezer eurós (25 millió forintos) kárt okozott Magyarországon és az Európai Unió más országaiban - hangsúlyozta a főnyomozó.

A hamis bankjegyek egy részét Szlovéniába, Németországba, Olaszországba, Ausztriába és Szlovákiába vitték, és benzinkutaknál próbáltak fizetni a hamis 200 eurósokkal - fejtette ki Réthy Barbara. Hozzátette, hogy Magyarországon üdülőhelyeken használták fel a bankjegyeket a csoport tagjai.

A bankjegyek a lakosság számára megtévesztők, de a pénzváltók és pénztárosok, akik gyakrabban forgatnak eurót a kezükben, felismerhetik, hogy hamisítványok - közölte a főnyomozó.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Menekülőutakat nyitnak a Pilisben, Pilismarót, Dunabodány, Tahi és Leányfalu védekezéséhez még várnak önkénteseket, Kisorosziban viszont van rutin. A kormányfő szerda reggel rendkívüli tájékoztatót tartott az árvízi helyzetről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Komoly lélektani határt lépett át a veszteségráta, hatalmas bajban az ukránok - Háborús híreink szerdán

Komoly lélektani határt lépett át a veszteségráta, hatalmas bajban az ukránok - Háborús híreink szerdán

Nyugati elemzők szerint elérhette az egymillió főt az orosz-ukrán háború veszteségrátája (sebesültek és halottak összesen). Az orosz csapatok a Donbaszban és Kurszkban is ellentámadásba lendültek, ráadásul továbbra sem született döntés arról, hogy Kijev bevetheti-e a közepes és nagy hatótávolságú fegyvereket Oroszország területén, miközben Moszkva folyamatosan bombázza az országot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×