eur:
394.59
usd:
354.59
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Károly herceg felesége döntött: nem megy el Diana hercegnő emlékszertartására

Alig öt nappal a Diana hercegnő halálának tizedik évfordulója alkalmából rendezendő szertartás előtt, Károly herceg felesége, Camilla úgy döntött: nem vesz részt az eseményen, mert nem szeretné, ha jelenléte elvonná a figyelmet a megemlékezés eredeti céljáról.

A Cornwall-i hercegnő rövid közleményben tudatta, hogy bár elfogadta Vilmos és Harry herceg meghívását a Diana walesi hercegnő halálának tizedik évfordulójára rendezendő hálaadó misére, úgy döntött: nem vesz azon részt.

Camilla attól fél, hogy jelenléte "elvonhatná a figyelmet a megemlékezés eredeti céljáról". A hercegnő a hírek szerint hosszasan megvitatta döntését férjével, Károly herceggel és annak két fiával, Vilmossal és Harryvel.

Szavai szerint nagyon meghatotta a meghívás, melyet elfogadott, mert támogatni akarta Diana hercegnő fiait.

"Ugyanakkor úgy vélem, jelenlétem elvonhatná a figyelmet a megemlékezés eredeti céljáról, amelynek célja felidézni Diana életét és szolgálatait. Hálás vagyok a férjemnek, Vilmosnak és Harrynek, hogy támogatják a döntésemet" - áll a közleményben.

Rossz az időzítés?

Nem mindenki fogadta azonban egyértelmű helyesléssel Camilla elhatározását, illetve annak időzítését.

"Sokkal egyszerűbben meg lehetett volna ezt tenni a kezdet kezdetén, amikor először felmerült az ötlet. Egy rövid közleményben tudatni lehetett volna, hogy a Cornwall-i hercegnő szeretné támogatni a férjét, Vilmost és Harryt, de úgy érzi: helytelen lenne a részvétele" - vélte például a királynő volt sajtótitkára, Dickie Arbiter.

A megemlékezésre mintegy 500 vendéget hívtak meg, köztük a királyi család harminc tagját, Gordon Brown miniszterelnököt és olyan hírességeket, mint a Dianával köztudottan jó barátságban lévő Elton John.

A közvélemény sem akarja, hogy ott legyen

A Daily Mail által július végén megrendelt közvélemény-kutatáson a megkérdezettek 54 százaléka úgy vélekedett: "helytelen" lenne, ha Camilla - akit a tíz éve elhunyt hercegnő a házassága harmadik tagjának nevezett - részt venne az augusztus 31-én rendezendő megemlékezésen.

A felmérésben részt vevő nők körében még nagyobb Károly herceg feleségének elutasítottsága; 61 százalékuk nem akarja látni Camillát az ünnepségen.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×