eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Szenzációs vallomások Diana hercegnő haláláról: "felelősnek éreztem magam"

Elismerték Nagy-Britannia három legnagyobb bulvárlapjának egykori szerkesztői, hogy ők is felelősek Diana walesi hercegnő haláláért, mivel nem tudták irányítani vagy visszafogni a nekik dolgozó lesifotósokat.

A The Sun, a Daily Mirror és a News of the World című lapok volt szerkesztői egyetértenek abban, hogy az újságjaikban leközölt cikkek olyan hangulatot gerjesztettek, amelyben a paparazzók nem nagyon törődtek azzal, hogyan készítenek kompromittáló képeket a walesi hercegnőről.

Phil Hall, a News of the World akkori szerkesztője szerint Diana halála után mindenki vétkesnek érezte magát, még az olvasók is, akik egyre több és több képet, információt akartak kapni a hercegnőről.

"Egy nagy Diana-sztori 150 ezer példánnyal megdobhatta az eladásokat. Mindannyian felelősek voltunk a történtekért" - mondta Phil Hall.

Mi lett volna, ha...

A szerkesztő hozzátette: "Felelősnek éreztem magam, és azt hiszem, mindenki így volt ezzel a médiában. Ha a lesifotósok nem követték volna az autóját, nem hajtottak volna gyorsan, és tudja, lehet, hogy a baleset sem történik meg."

Phil Hall erről egy új, Diana hercegnő utolsó néhány hónapjáról szóló dokumentumfilmben beszélt. Elmondta azt is: Harry és Vilmos herceg édesanyja többször értesítette őket bizalmasan egy-egy fotózási lehetőségről, és hívta meg lapja képviselőit ebédelni a Kensington Palace-ba.

A hercegnő 1997. augusztusi halála után a bulvárlapok bejelentették: nem vesznek több fotót paparazzóktól; a Sunday Mirror volt az a lap, amely három héttel a tragédia előtt olyan képeket közölt le, amelyek először mutatták meg, mennyire komoly a kapcsolat Diana és barátja, Dodi Fayed között.Elszúrták

Nemcsak a News of the World szerkesztője érzi magát rosszul a történtek miatt. A Daily Telegraph akkori vezetője, Stuart Higgins is hasonlóképpen nyilatkozott: "Diana hercegnő halála a legtragikusabb esemény volt szerkesztőségem ideje alatt. Gyakran felvetettem a saját, a lapom és úgy általában média szerepét a halála és annak kapcsán, ami a tragédiához vezetett."

Egyetért kollégáival a Daily Mirror volt szerkesztője, Piers Morgan is. "Mindenki, aki országos lapnak dolgozott, a halála utáni első néhány napban azt érezte: a paparazzók teljesen elszabadultak a Diana-ügyben. Õ volt a legnagyobb híresség, akit valaha láthattunk, és a dolog teljesen kicsúszott a kezeink közül."

A szerkesztő szerint még ma is a Dianával kapcsolatos hírekre figyelnek legjobban az emberek; nincs senki, aki iránt jobban érdeklődnének, vagy aki jobban elvarázsolná őket, mint a tragikus sorsú walesi hercegnő.

Dianának nem volt választása

Piers Morgan hozzátette: Dianának nem volt más lehetősége, mint hogy ő diktálja a média számára a feltételeket. "Elmentem hozzá a Kensington Palace-ba ebédre. Kimutatott az ablakon, amelyen túl tizenkét furgon és motor állt, mind valamelyik médiumtól. Ilyenek voltak a mindennapjai."

"Mi, médiamunkások hibásak voltunk, amiért megengedtük, hogy a paparazzók nevetséges módon fölébünk kerekedjenek" - fűzte hozzá Piers Morgan.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×