eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Áttörés várható az eltűnt kislány ügyében

Figyelmeztették Madeleine McCann szüleit a rendőrök: ne hagyják el Portugáliát, mert fordulat várható az eltűnt kislány utáni nyomozásban. A nyomozók már nem hisznek abban, hogy a négyéves gyerek még életben van. Szerintük a legvalószínűbb, hogy Maddie-t már eltűnése estéjén megölték.

Kate és Gerry McCann a múlt héten jelentette be: fontolgatják, hogy visszatérnek Nagy-Britanniába több mint három hónappal kislányuk eltűnése után.

Egy vezető beosztású rendőr azonban elárulta: kollégái azt tanácsolták a házaspárnak, hogy maradjanak Portugáliában, mert áttörést várnak a nyomozásban, amelyben a fő vezérszál már nem az, hogy a kis Madeleine-t néhány nappal negyedik születésnapja előtt elrabolták, hanem hogy már eltűnése napján meghalt, méghozzá abban az apartmanban, amelyet szülei béreltek ki Praia de Luzban.

Nem terveznek előre


"Nincs semmi, ami visszatartaná McCannéket a hazatéréstől - nem gyanúsítottak -, de azt mondtuk nekik, nem ez a megfelelő időpont, mert a nyomozás megváltozott: szerintünk Madeleine halott" - közölte a rendőr.

A McCann házaspár barátai szerint Kate-nek és Gerry-nek nincsenek konkrét tervei a hazatérést illetően, és hogy nap mint nap egyeztetnek elképzeléseikről a rendőrséggel, amelynek munkatársai úgy gondolják, egyre tisztább a kép a kislány eltűnésével kapcsolatban.

"Az ügy válaszai mind abban az apartmanban vannak" - jelentette ki a vezető beosztású rendőr.

Úgy tűnik, a nyomozás nemcsak a feltételezések szempontjából változott: a korábban alig-alig nyilatkozó rendőrök az utóbbi időben egyre több interjút adnak az ügyben és egyre több információt osztanak meg a nagyközönséggel, ez pedig sokak szerint azt jelentheti, hogy a vizsgálat döntő szakaszába érkezett.Feltételezések

A rendőrségi szóvivő például beszámolt arról, hogy a nyomozók szerint Maddie valószínűleg már azelőtt halott volt, hogy Portugáliába érkeztek volna a brit rendőrség vérebei, hogy segítsenek a nyomozásban.

Olegario Sousa azt is elárulta: a nyomozók szerint a kislány eltűnéséért nem egyetlen ember a felelős. "Természetes, hogy egy ilyen bűncselekményben nem egy ember vesz részt. Ez a feltételezés nem konkrétumokon, inkább a logikán nyugszik."

Lezárhatják az ügyet


A szóvivő arról is beszélt, hogy nem igaz, miszerint a brit hatóságok egy potenciális gyanúsítottat figyelnének. Ezzel arra utalt, hogy néhány lap korábban megírta: hamarosan letartóztatják McCannék egyik barátját, az orvos Russell O'Brient.

Maga az érintett - aki a kislány eltűnésének estéjén szintén McCannékkel vacsorázott, de az este jó részét saját, beteg kislánya mellett töltötte - is azonnal cáfolta a lapok értesülését. A McCann házaspár is úgy nyilatkozott: teljesen megbíznak barátaikban.

A rendőrségi szóvivő hozzátette: lehetséges, hogy az ügyet lezárják, ha Madeleine nem kerül elő, és a nyomozásnak már egyetlen szála sem hoz eredményt.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×