eur:
394.6
usd:
354.87
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Védeni akarja a gyerekét? Ne tanítsa meg vezetni!

Nem csupán a családi harmóniát, de mások testi épségét is veszélyeztetik azok a szülők, akik maguk tanítják meg vezetni a gyereküket. A tudás mellett ugyanis a hibáikat és rossz szokásaikat is átadják.

Tíz brit oktatóból nyolcnak meggyőződése, hogy komoly veszélyt jelentenek az utakon azok a fiatalok, akiket a szülők tanítanak meg vezetni. A gyerekek ugyanis "megtanulják" a szülők hibáit is: nem ellenőrzik a visszapillantó tükrök beállítását, keresztbetett kézzel kormányoznak, gyorsan hajtanak, nem tartják be a követési távolságot, vagy telefonálnak vezetés közben.

Azt viszont a felmérés során megkérdezett 617 oktató 88 százaléka elismeri: hasznos lehet, ha a vezetni tanuló fiatalok extra gyakorlati leckéket vesznek a szüleiktől. 84 százalékuk azt is bevallotta, hogy a szülők gyorsabban meg tudják tanítani a gyereküket vezetni, mint az oktatók.

A megkérdezettek túlnyomó többsége (88 százalék) úgy véli: a szülőknek "tudásfrissítő" tanfolyamon kellene részt venniük, mielőtt autóvezetési leckét adnának a gyermeküknek. Minden második oktató szerint ezt kötelezővé kellene tenni.

"A legfontosabb, amit a szülőknek meg kell érteniük,az, hogy a gyerekeknek egy életre meg kell tanulniuk az autóvezetést - nem csupán arra a kis időre, amíg leteszik a vizsgát" - figyelmeztetett a felmérést végző brit autósiskola ügyvezető igazgatója.

A felmérésből egyébként az is kiderült, hogy az oktatók 69 százaléka szerint a férfi tanuló vezetők jobban bíznak a képességeikben. Azt azonban csak az oktatók 29 százaléka állítja, hogy a férfiaknak hamarabb sikerül levizsgázni, mint a nőknek.

Tapasztalataik szerint az idősebb tanuló vezetők jobban érzik az utat, mint a fiatalok - viszont kevésbé bíznak a saját képességeikben.

Nagy-Britanniában a kormányzat azt tervezi, hogy a jogosítványt szerzők számára egyéves "edzési" időszakot ír elő, 18 évre emeli a jogosítvány megszerzésének korhatárát, és teljesen megtiltja az alkoholfogyasztást a jogosítvány megszerzése utáni első évre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×