eur:
394.6
usd:
354.87
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Pénzbírság jár George Michael slágerének hallgatásáért

A zajkommandót hívták ki a kétségbeesett szomszédok, mert a bulizó fiatalok hajnali 1 és négy óra között teljes hangerővel bömböltették a Wham egykori világslágerét - újra és újra.

George Michael és Andrew Ridgeley duójának, a Whamnek az egyik legnagyobb slágere volt annak idején a Last Christmas című dal, amelynek a jelek szerint még mindig vannak nagy rajongói.

Egy Brian Turner nevű fiatalember és barátai például imádják: május 15-én hajnalban pontosan három órán keresztül bömböltették teljes hangerővel - és valószínűleg akkor sem hagyták volna abba, ha a szomszédok ki nem hívják a newcastle-i "zajkommandót".

Az önkormányzat rohamcsapata gyors megoldást választott: elkobozta a sztereó berendezést. "Az éjszakai nyugalom biztosításáért felelős csapat megjelenése általában elég is. Ritkán fordul elő, hogy valaki a figyelmeztetés után sem hagyja abba a zajongást; ilyenkor nincs más lehetőség, mint a keményebb fellépés" - magyarázta a newcastle-i önkormányzat munkatársa.

A keményebb fellépés a berendezés elkobzása mellett a pénzbüntetés volt: Turnert összesen 415 font megfizetésére kötelezték.

A szomszédok éjszakai zajongása egyébként komoly problémát jelent Nagy-Britanniában: felmérések szerint 2005-ben és 2006-ban félmillió ember volt kénytelen lakást cserélni amiatt, mert nem tudta tovább elviselni, hogy állandóan megzavarják az éjszakai nyugalmát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Jön a hét legfontosabb eseménye  - Így várják a tőzsdék

Jön a hét legfontosabb eseménye - Így várják a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×