eur:
394.57
usd:
354.69
bux:
72936.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Lízingcsalókat fogott el a rendőrség

Lízingcsalásra szakosodott bűnözői csoportot derített fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gépjármű Bűnözés Elleni Osztálya, a gyanúsítottak mintegy kétmilliárd forint kárt okoztak - jelentette be a rendőrség.

A közlemény szerint az év elején figyeltek fel egy csoportra, amelynek tagjai bérelt vagy lízingelt kocsikat adtak el külföldön, majd Magyarországon lopottként jelentették be azokat.

A nyomozók megállapították, hogy a csoport Magyarország számos pontján bérelt különböző jogi- és magánszemélyektől személyautókat. A bérlés során hamis, vagy más nevére kiállított személyi igazolvánnyal igazolták magukat.

A gépkocsikat a bérleti szerződés határidejének lejárta után nem vitték vissza és bérleti díjat sem fizettek. Ezzel a módszerrel 38 autókölcsönzéssel foglalkozó céget és magánszemélyt károsítottak meg.

Az eljárásban a rendőrség 27 embert hallgatott ki gyanúsítottként, közülük a bíróság hármat előzetes letartóztatásba helyezett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×