eur:
394.54
usd:
354.7
bux:
72913.19
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Kínzással "nevelte" az edzője a csodafutót

Gyerekkínzással vádolják a maratoni csodafutó kisfiú edzőjét. A hatéves Budhia Singh két éve 67 kilométert futott - ezzel rekordot állított fel. Édesanyja azonban azt állítja: sebhelyeket talált a kisfiú testén.

Kínzással vádolják Biranchi Dast, a kisfiú edzőjét, aki rácsok mögött várja a bírósági tárgyalást. A csodafutó édesanyja ugyanis azt állítja: a gyerek teste tele volt sebhelyekkel, a férfi leláncolta, és forró vízzel öntötte le a fiút, hogy futásra kényszerítse.

Az asszony egyébként eleinte maga is támogatta a fia "karrierjét", ezért megengedte, hogy Dasékkal éljen. "Biranchi állandóan verte a fiamat. Egyszer még meg is láncolta, és leöntötte forró vízzel" - állítja most az asszony.

A gyereket kórházba szállították kivizsgálásra, és biztonsági őrök vigyáznak rá, miután az anyja azt is állítja: az edző mindkettejüket halálosan megfenyegette.

Das tagadja a vádakat; szerinte összeesküvést szőttek ellen az orisszai gyermekvédelmi hivatal munkatársai. A hivatal májusban elítélte, és "kínzásnak" nevezte, hogy a férfi maratoni távot futtat a fiúval. Egy hónappal később pedig már a rendőrség tiltotta meg, hogy a kisfiú a forróságban 100 kilométert gyalogoljon Kelet-Indián keresztül.

Tavaly Das 70 kilométeres távot akart lefuttatni a kisfiúval - ezzel kivívta maga ellen a gyermekvédők haragját. A kisfiúnak minden távot ivás nélkül kellett lefutnia - tavaly az orvosok 64 kilométer után nem engedték őt tovább futni, mert a teljes kimerültség jeleit mutatta.

Az orvosok akkor azt is megállapították, hogy a gyerek alultáplált és vérszegény, a szíve pedig túlságosan nagy terhelésnek van kitéve.

A kisfiú anyja azzal is vádolja az edzőt, hogy nem ad neki tisztességes részt abból a pénzből, amelyet a gyerek után keres. "Nagyon kevés pénzt kaptam tőle, pedig ő rengeteget keresett a fiam kemény munkájával" - állítja az asszony.

Budhia apja meghalt, amikor a fiú hét hónapos volt. Das két éve találkozott a családdal, és azóta saját bevallása szerint saját fiaként neveli Budhiát.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×