eur:
394.5
usd:
354.75
bux:
72761.86
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Több élete van a nagymamának, mint a macskának

Edith Manningnak több élete van, mint a közmondásos macskának: a 87 éves asszonyt 12-szer halt meg - és ennyiszer élesztették újra.

Az asszonyt nyolcszor élesztették már újra a kórházban, háromszor mentőautóban, egyszer pedig a közösségi ház egyik alkalmazottja mentette meg így az életét. Azért állt már ilyen közel a halálhoz, mert súlyos szívbetegsége van: a bal szívkamra károsodása miatt a szíve egyszerűen megszűnik verni.
A somerseti Weston-super-Mare-ben élő asszony azonban elhatározta: semmiképpen nem hal meg, amíg táviratot nem kap a királynőtől - vagyis a 100. születésnapjáig - de inkább még tovább. "Legalább 104 éves koromig kell élnem, hogy még három évig mindenkinek büszkén mutogathassam a királynő táviratát" - mondta.

Lehet, hogy ez nem sikerül neki, mert az állapota egyre romlik: az elmúlt másfél évben 11-szer kellett visszahozni az életbe. Először három éve "halt meg" a kórház felé száguldó mentőautóban. "Ez a roham nagyon súlyost károkat okozott a szívében" - hangsúlyozta 58 éves lánya.

Edith Manningnak egyébként öt gyermeke, 11 unokája és 17 dédunokája van. "Ilyen család mellett ki nem akarna örökké életben maradni?" - viccelt az idős hölgy, aki valószínűleg a helyi kórház minden ágyában feküdt már, olyan gyakran szorul ápolásra.

Címlapról ajánljuk
Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Éjjel-nappal dolgoznak a Szigetközben, a Dunakanyarban csütörtökön, Budapesten pénteken lehet a legmagasabb a vízállás, de mint Siklós Gabriella vízügyi szóvivő az InfoRádióban kedden figyelmeztetett, a lassan vonuló árhullám még apadáskor is okozhat gondokat a gátakon.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×