eur:
394.5
usd:
354.75
bux:
72761.86
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Nem kell engedélyt kérni a magánterület kisajátításához

Nagy meglepetés érte a nyaralásról hazatérő Alicja Ziemowitot: míg nem volt otthon, az önkormányzat utat épített a hátsó kertjében.

A 48 éves lodzi asszony nem akart hinni a szemének, amikor hazatért a nyaralásból, és a hátsó kertjében egy vadonatúj utat talált. Ráadásul hiába is nyújtott be panaszt az önkormányzat ellen.

Kiderült ugyanis, hogy egy új törvény értelmében a helyi önkormányzatok útépítésre anélkül is kisajátíthatják a magánterületeket, ha ahhoz nem kérték a tulajdonos engedélyét - és kárpótlást sem kell fizetniük.

"Nem is értem, miért panaszkodik. Ez nem egy forgalmas út, így baj nélkül átkelhet rajta, ha a hátsó kertjébe akar menni" - dohogott az önkormányzat szóvivője.

Az illetékesek szerint az útra azért volt szükség, hogy könnyebben megközelíthető legyen egy újonnan épült, számítógépeket gyártó vállalat épülete. S mivel az említett törvényt decemberben fogadták el, értelemszerűen nem értesítették az építkezésről a tulajdonost.

"Különben is, a föld még mindig az ő tulajdona; csak átmegy rajta egy út - ennyi" - tette hozzá a szóvivő.

Címlapról ajánljuk
Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Éjjel-nappal dolgoznak a Szigetközben, a Dunakanyarban csütörtökön, Budapesten pénteken lehet a legmagasabb a vízállás, de mint Siklós Gabriella vízügyi szóvivő az InfoRádióban kedden figyelmeztetett, a lassan vonuló árhullám még apadáskor is okozhat gondokat a gátakon.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×