eur:
394.32
usd:
354.27
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

"Mindig magamnál hordom a kínzóm koporsójáról készült képet"

Mindig a táskájában hordja az elrablója koporsójáról készült képet Natascha Kampush. A lányt tízéves korában rabolta el, és nyolc évig tartotta fogságban Wolfgang Prokopil.

Natascha szokásáról az édesanyja számol be most megjelent könyvében. Az 57 éves Brigitta Sirny-Kampusch A kétségbeesés évei című könyvében azt állítja, hogy Natascha egy évvel a szabadulása után még mindig szenved a traumától, amit a nyolc évig tartó fogság okozott, és nem tud szabadulni elrablója emlékétől.

Az asszony beszámol arról, mit érzett, amikor először találkozott ismét a lányával. "Egy 18 éves lányt láttam belépni a nappaliba, ahol valamikor egy tízéves játszott. Egyszerre volt ismerős és teljesen idegen" - vallja.

Elmesélte, mennyire meglepődött, amikor Natascha a kézitáskájából elővette Prokopil koporsójának képét. Azon is megdöbbent, hogy a lánya - aki multimilliomos lett, miután eladta a történetét a bulvárlapoknak, és az osztrák államtól is jelentős kárpótlást kapott - még mindig ugyanazokat a ruhákat hordja, amelyeket a fogsága idején.

A 19 éves lány tavaly augusztusban szökött meg, elrablója azután követett el öngyilkosságot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×