eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Nyolcvanhárom delfint fojtottak vízbe brazil halászok

Nyolcvanhárom delfinnel végeztek illegálisan azok a brazil halászok, akik videóra is vették a gyilkolást. A felvételekhez hozzájutott az egyik környezetvédelmi szervezet is, amely most be akarja tiltatni a halászatot a brazil partoknál.

A halászok hálóval fogták meg a delfineket, amelyek megfulladtak, mivel nem tudtak a felszínre jönni, hogy levegőt vegyenek. Az elpusztult tengeri emlősöket ezután kiemelték a tengerből és a halászhajó tatjára pakolták.

A videón, amelyet az egyik brazil csatorna, a Globo TV vetítette le, még az is látszik, ahogy az egyik halász nevetve közli: mindannyian börtönbe kerülnek a filmezés után.

A nemzetközi delfinvédelmi szervezetekhez is eljutott már a videó, az Ibama, brazil környezetvédelmi csoport pedig azon ügyködik, hogy betiltassa a halászatot a brazil partok mentén, ahol gyakoriak a delfinek.

A felvételek miatt egyelőre senkit nem büntettek meg, a hatóságok most próbálják azonosítani a videón szereplő halászokat.

Amennyiben sikerül kideríteni a személyazonosságukat, komoly szankciókra számíthatnak - áll az Ibama közleményében.

Címlapról ajánljuk

Árvíz - Magyar Péter arra kéri Orbán Viktort, hogy ne Strasbourgba, hanem a gátra menjen

A Tisza Párt vezetője és több tucat szimpatizánsai munkába álltak a Duna partján, a pártelnök szerint katasztrófavédelem, honvédség, rendőrség sehol. A DK is kiadta a maga közleményét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×