eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Tizennégy év a magyarcsanádi lány felgyújtójának

Első fokon tizennégy év szabadságvesztésre ítélte a Csongrád Megyei Bíróság azt a fiatalkorú fiút, aki tavaly nyáron Makó külterületén megölte a 18 éves magyarcsanádi Pénzes Henriettát.

A bíró aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás bűntettében találta bűnösnek a vádlottat, amiért tizennégy év szabadságvesztésre ítélte az elkövetőt.

Az ügyész vádbeszédében tizenöt év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kért a fiúra. Az ügyész közölte: a vádlott cselekményére több bizonyíték is van, ilyen a szagnyom és DNS-minták, valamint a beismerő vallomás is, amelyet később ugyan visszavont.

A fiú korábban azt mondta: azért gyújtotta fel a lányt, "mert nem volt szíve leszúrni vagy agyonütni." A jelenetet akciófilmből vette, a lányt nem akarta megölni, csak megijeszteni, de a lány meggyulladt.

A vádlott rossz szociális körülmények között élt. A börtönben készült nevelői vélemény szerint a vádlott ellen az elmúlt egy évben 19 fegyelmi indult.

A vádlott védője a nyomozati munkát hiányosnak nevezte. Az ügyvéd emlékeztetett, hogy a vádlott vallomásában elmondta: kényszerítették rá, hogy lelocsolja benzinnel a lányt, akit nem ő gyújtott meg, ezért kérte a fiatalkorú felmentését az emberölés vádja alól, míg az erőszakos közösülés és a kifosztás vádja alól bizonyítottság hiányában felmentést kért.

A fiú az utolsó szó jogán azt mondta: "ott voltam, de nem én csináltam".

Az eset még tavaly júliusban történt, amikor a 18 éves lány szórakozni ment barátjával. Az ügy vádlottja az adatok szerint azzal csalta az erdőbe, hogy hazaviszi, ám Makó külterületére vitte, ahol megkötözte, egy kanna benzinnel lelocsolta, majd meggyújtotta.

A lány a kórházba szállítást követően nem sokkal meghalt. A fiút a bűncselekmény elkövetése után néhány héttel őrizetbe vették.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×