eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

"Szeretőt tart, kolléga? Ki van rúgva!"

Elbocsátják azokat a kínai tisztségviselőket, akikről kiderül, hogy szeretőt tartanak. A lépéssel a kormány az erkölcsöt szeretné erősíteni - és csökkenteni a korrupciót.

"Félreértés, hogy csak azokat bocsátják el az állásukból, akik korrupciós ügyekbe keverednek, hogy ki tudják tartani a szeretőjüket. Mindenki repül, akiről kiderül, hogy félrelép" - oszlatta el a félreértést a Személyzeti Minisztérium szóvivője.

A kínai köztisztviselők és üzletemberek körében nagy divat szeretők, illetve "második feleség" tartása. A helyi sajtó szerint ez a szokás az egyik oka a korrupciónak; azért követelnek pénzt bizonyos dolgok elintézéséért, hogy ki tudják tartani a barátnőjüket.

A korrupció az egyik legsúlyosabb probléma Kínában; a jelenség a Kínai Kommunista Párt aggodalmai szerint már a párt hatalmát veszélyezteti.

Azért döntött úgy a köztisztviselőket ellenőrző Személyzeti Minisztérium, hogy drasztikus döntést hoz a vétkesek megbüntetése érdekében.

"A kormányzati tisztségviselők erkölcse a munkájukban is megmutatkozik... és közvetlen hatással van az egész társadalom moráljára" - figyelmeztetett a szóvivő, aki szerint a tisztségviselőknek jó példával kell elől járniuk.

Tavaly életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy altengernagyot Kínában, akit jó néhány szeretőjének egyike jelentett fel sikkasztásért. Az asszonyt az bőszítette fel, hogy a férfi nem volt hajlandó annyi pénzt adni neki, amennyit szeretett volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×