eur:
395.32
usd:
356.58
bux:
0
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Alig hiszik az orvosok: zöld vér keringett a páciensben

Megdöbbentette a látvány azokat a kanadai sebészeket, akik egy operáció közben észrevették, hogy páciensük vére nem vörös, hanem sötétzöld. Később kiderült, hogy a furcsa elváltozás a migrénes fejfájására szedett gyógyszer hatása.

A 42 éves férfi naponta kétszáz milligrammnyi sumatriptant, a migrénes fejfájás kezelésére szolgáló hatóanyagot vett be, emiatt sulfhaemoglobinaemia alakult ki nála, vagyis a gyógyszerben található kénrészecskék beépültek a szervezetének vörösvértesteibe.

A beteget azért kellett sürgősen megoperálni, mert lábainak idegei és szövetei pusztulni kezdtek, mivel a végtagjaiban kialakult nagy nyomás és duzzanatok hatására akadozott a véráramlás.

A férfi lábain olyan beavatkozást végeztek, amely segített enyhíteni az ott kialakult nyomást és lelohasztani a duzzanatot.

A zöldvérű férfi végül felépült, és néhány héttel azután, hogy befejezte a gyógyszer szedését, a vére ismét normális színű lett, az orvosokra azonban jól ráijesztett.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×