eur:
395.44
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Nyilvános vécében élt a tragikus sorsú család

Egy sanyarú sorsú marokkói család egy nyilvános vécébe költözött be, ám idővel onnan is távozniuk kellett, ugyanis az illemhelyet befalazták.

A marokkói Baja-család drámája néhány évvel ezelőtt kezdődött, amikor elrabolták egyik gyermeküket. A nyilvános vécében dolgozó férfinak, Aze Adine Ould Bajának mindenét el kellett adnia, hogy segíthesse a nyomozást.

A lányt végül megtalálták, de a családnak nem volt elég pénze, hogy továbbra is bérelje a házat, ahol korábban éltek, így ideiglenes megoldásként egy nyilvános illemhelyre költöztek Salé városában.

Nem érkezett segítség a marokkói államtól, ezért a napi egy dollárt kereső férfi és családja nem tudott máshova költözni, és maradtak a vécében.

A helyi hatóságok azonban megelégelték a helyzetet, és váratlanul befalazták az illemhelyet, így a Baja-családnak erről a helyről távoznia kellett.

"Sokat szenvedtünk. A patkányok és az egerek megrágták a ruháinkat, és attól rettegtem, hogy megsebesítik a héthónapos csecsemőnket is" - mondta a feleség, Khadija Makbout.

Jelenleg a család a feleség anyjához költözött, ahol meglehetősen zsúfoltan élnek, és bár a marokkói szervek megígérték, hogy segítenek a lakáshoz jutásban, nem történt semmi az ügyben.

"Nem akarok tovább Marokkóban élni, ha itt éheznem kell és a gyerekeimet piszkosak és szenvednek" - mondta a férfi.

A családfő jelenleg azt tervezi, hogy szerez egy csónakot, amivel átkelnek Európába, mert ott jobb élet várhat rájuk. "Talán meghalunk a tenger közepén, de talán találunk egy helyet, ahol könnyebb lesz élelemhez jutni" - tette hozzá a férfi.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×