eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Hollandia az élen, az oroszok a sereghajtók

122 millió 15 év feletti európai használja otthonról, az iskolából vagy a munkahelyről az internetet nap mint nap, derül ki egy nem egészen páneurópai felmérésből.

Az átlag európai havonta 16,5 napot tölt a világhálón való szörfözéssel, miközben 24 óránként 2.66 weboldalt látogat meg - áll a comScore internetes statisztikákat készítő cég kutatásában.

A felmérésben 14 uniós tagállam és két másik ország, Svájc és Oroszország lakóinak internetezési szokásait vizsgálták.

Eszerint Hollandiában a legnagyobb az internet-penetráció: az ország lakosainak 83 százalékának van hozzáférése a webhez. A leggyengébb eredmény Oroszországé: az itt élők csupán 11 százaléka internetezik.

Havonta a 16 vizsgált országban több mint 221 millió ember csatlakozik a világhálóhoz.

A legtöbben Németországban "online-ok": a 15 év fölöttiek közül 32,5 millióan neteznek - derül ki a májusi felmérésből.

A legaktívabbak mégis a brit internetezők: havonta csaknem 34 és fél órát töltenek szörfözéssel a világhálón, és naponta több mint 21,8 millióan csatlakoznak az internethez.

A 16 vizsgált országból 13-ban a Google a legkeresettebb oldal, második helyen a Microsoft, a harmadikon pedig a Yahoo! végzett.

Az átlagos európai internet-penetráció 40 százalékos, a vizsgált országok közül ez alatt csak Spanyol-, Olasz- és Oroszország végzett.

A felmérésben nem szerepelnek egyebek mellett Magyarország, Románia és Bulgária adatai.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×