eur:
396.26
usd:
359.69
bux:
72624.44
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Hatvan évig fájt a feje: "csoda, hogy túlélte"

Egy kínai asszonyt 64 évig tartó fejfájástól szabadítottak meg az orvosok, akik eltávolítottak a fejéből egy II. világháborús lőszert.

A 77 éves kínai asszony 1943. szeptemberében került ellenséges tűzbe, amikor éppen katonaként szolgáló édesapjának vitt ebédet Kína egyik keleti tartományában.

Az akkor 13 éves lány kínai és japán katonák kereszttüzébe került. Szerencséje volt, mert bár egy lövedék fejen találta, egyike volt a kevés túlélőnek.

Három hónapig tartott, amíg felépült sebesüléséből, de öröme nem lehetett teljes, hiszen azóta rendszeres fejfájással küzdött.

"Amikor fájt a feje, akkor néha érthetetlenné vált a beszéde, habzott a szája és néha ököllel verte a fejét" - mesélte az asszony lány a kínai állami hírügynökségnek.

A család most azért vitte el a 77 éves asszonyt orvoshoz, mert romlott az állapota. Az orvosok végül egy négyórás műtét során távolították el a fejéből a lövedéket.

"Ez csoda. A műtét nem volt túlságosan bonyolult, de hihetetlen, hogy ilyen sokáig képes volt lövedékkel a fejében élni" - mondta az operációt vezető orvos.

Az asszony ráadásul duplán jól járt, hiszen a kórház visszatérítette a műtét költségeit, mondván: a golyó "egy darab örökség".

Címlapról ajánljuk
A minimálbért a bruttó átlagbérhez köthetik a jövő évtől - Kormányinfó percről percre

A minimálbért a bruttó átlagbérhez köthetik a jövő évtől - Kormányinfó percről percre

A hétközi kormányülést követően Kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő válaszol újságírói kérdésekre is. Szó volt a magyar kormány válaszáról az EU bírósága által kiszabott büntetés ügyében, a hírekben szereplő kormányátalakításról, Magyar Péterről és az ukrajnai békétől lévő távolságról is

Megdöbbentő beismerés: az amerikai tankok már majdnem fele odaveszett Ukrajnában

A tavaly szeptemberben leszállított 31 darab M1A1 SA Abrams harckocsikból mostanra bizonyíthatóan 14-et elveszett az ukrán hadsereg – közölte az Oryx portál.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×