eur:
397.07
usd:
359.71
bux:
71919.84
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Világrekordot döntöttek a Monty Python-rajongók - videóval

Megdöntötték a kókuszhéjjal való zenélés Guinness-rekordját a Monty Python-rajongók: Londonban több mint ötezren alakítottak alkalmi "kókuszzenekart" a legendás társulat tiszteletére.

Az 5.567 rekorder a londoni Trafalgar Square-en gyűlt össze, hogy megdöntse a korábbi csúcsot: tavaly márciusban, a Spamalot című musical bemutatójának első évfordulóján egyszerre 1.789-en csapkodták egymásnak a kókuszhéjakat a New York-i Shubert Theatre előtt.

A Spamalot, amely a társulat Gyalog galopp című filmjének továbbgondolása, az egyik volt Python, Eric Idle ötletéből született: Arthur király és a kerekasztal lovagjainak történetét meséli el.

A rajongókat, akik a Brian élete című Monty Python-film slágerének, az "Always Look on the Bright Side of Life"-nak ütemére csattogtak a kókuszhéjakkal, a társulat két tagja, Terry Jones és Terry Gilliam vezényelte.


A kókuszhéjjal való zajkeltés ötlete egyébként a Gyalog galopp című film forgatásának idején született: Pythonék már elkészültek a jelenetek felével, mikor rájöttek, hogy nem lesz elég a pénzük valódi lovak szerepeltetésére. Kókuszhéj-csatogással helyettesítették hát a lódobogást - mondta az eseményen Terry Jones.

"A tegnapi esemény nem csupán egy világrekord-kísérlet volt, hanem a különleges angol humor ünnepe is: nagyszerű mód Szent György napjának megünneplésére" - mondta London polgármestere, Ken Livingstone is.

A "kókuszzenekar" fellépése a Szent György-napi ünnepségsorozat része volt. Idén a fesztivál központjában az angol humor állt különböző tévéműsorokkal és filmekkel. A nap a Monty Python Gyalog galoppjának vetítésével ért véget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×