eur:
396.77
usd:
359.28
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Schumacher tízmilliárdos luxuskastélyt épített - képekkel

Helikopter-leszálló, saját benzinkút és wellness központ is található abban a kastélyban, amelyet Michael Schumacher huszonnyolc millió fontért építtetett a Genfi-tó partjainál. A tavaly visszavonult német autóversenyzőt egyre több támadás éri, hogy csak az alacsony adók miatt költözött el hazájából.

Huszonnyolc millió fontért (több mint tízmilliárd forintért) építtetett hatalmas villát a Genfi-tó partjainál Michael Schumacher, a Formula-1-től tavaly visszavonult német versenyző.

Az építészek olasz márványt, a legkiválóbb minőségű faanyagokat és mexikói terrakotta csempéket használtak fel a rezidencia felépítéséhez. A középkori stílusban építtetett, hétezer négyzetméteres kastély tornyában rendezik be Michael Schumacher dolgozószobáját.

A szórakozásról a húszfős moziterem és a bár gondoskodik, valamint egy külön wellness központot is létrehoztak, ahol uszoda, szauna, szolárium és gőzfürdő található. A vendégházban nyolc hálószobában tudja elhelyezni barátait a német sztár.

Luxusautók, helikopter és benzinkút

Az óriási garázsban sorakoznak a hétszeres Forma-1-es világbajnok luxusautói, de egy saját helikopter is bármikor rendelkezésére áll. A nem mindennapi járműparkot egy saját benzinkút látja el üzemanyaggal.

A szomszédság is meglehetősen impozáns: Celine Dion, Phil Collins, David Bowie, Roger Moore, és korábbi háromszor Forma-1-es világbajnok, Sir Jackie Stewart is a környéken tart fenn villát.

Éhbérért dolgoztatott

Michael Schumacher bevallotta, nagyon várja már, hogy az örömmel, de idegeskedéssel teli építkezés után végre beköltözhessen feleségével, Corinnával és két gyermekével a házba.

Az építkezés nem volt probléma nélküli: két éve ellenőrök megállapították, hogy német és francia kőműveseket és építőmunkásokat éhbérért dolgoztattak.

A hétszeres világbajnok autóversenyzőt sokan támadták amiatt is, hogy az alacsony adók miatt költözik Svájcba. A sportoló 1996-ban hagyta el Németországot, mert 48 százalékos adót kellett fizetnie, míg Svájcban egyéni megállapodást köthetett a közterhek mértékéről.

A hétszeres világbajnok vagyonát 600 millió fontra becsülik, és remekül jövedelmező szponzori szerződései révén évente több mint 50 millió fontot tehet zsebre.

A Schumacher-villa képeit megtekintheti, ha ide kattint.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×