eur:
396.77
usd:
359.28
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Börtön várhat a filmsztárra a "sértő házasság" után

Megsértette a hindu szokásokat, ezért érvényteleníthetik a brit szinésznő, Liz Hurley házasságát, és börtönbe is zárhatják indiai üzletember férjével együtt.

Egy hívő hindu, Vishni Khandelwal jogi lépéseket indított a házaspár ellen, mert véleménye szerint a múlt hónapban Indiában tartott esküvőn súlyosan megsértették a szokásokat.

A házasságkötő terembe lépve Liz Hurley nem vette le a lábbelijét, noha a hindu törvények ezt előírják. A beadványban kifogásolja azt is, hogy az ifjú házasok megcsókolták egymást, valamint alkoholt ittak, pedig a szokások szerint mindkettőjüknek józannak kell maradni. Az indiai vallás és kultúra megsértésének tartják továbbá, hogy a filmsztár esküvői ruhája nem takarta el egész testét.

A bizonyításban a brit színésznő apósa, Arun Nayer is segédkezik, aki nem ápol jó viszonyt Liz Hurley-vel, valamint felhasználják az egyik magazin esküvőről készített fotóit is. Az após nem ismeri el az ifjú pár házasságát, és úgy véli, a színésznő tiszteletlenül bánik férje családjával.

A hindu vallás szándékos megsértése hároméves börtönbüntetéssel sújtható, bár jogászok szerint nem valószínű, hogy a színésznőt és indiai üzletember férjét a legsúlyosabban elítélik.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×