eur:
394.67
usd:
356.87
bux:
72275.98
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Velencében új történelem kezdődik

Egy német nőnek tízéves küszködés után sikerült bekerülnie Olaszország legősibb férfiklubjába azzal, hogy Velence első női gondolásává vált.

A 35 éves Alexandra Hai nem tud énekelni, és háromszor bukott meg azon az alapvizsgán, amely ahhoz kell, hogy hivatásos csónakossá váljon. A döntőbírák végül mégis úgy döntöttek, hogy Velence három szállodájából szállíthatja az utasokat.

A hölgy ígéri, hogy nem fog farmert viselni, és a hagyományoknak megfelelően felépített gondoláját mindig tisztán tartja.

Frau Hai tíz évvel ezelőtt költözött Hamburgból Velencébe. Eredetileg filmezéssel akart foglalkozni, a városba érkezve azonban részt vett egy hajókiránduláson, és akkor minden megváltozott az életében.

Ezer év alatt nem fordult elő

A velencei gondolázás 1094 óta tartó történetében még egyszer sem fordult elő, hogy egy nő, és egy külföldi vezesse a hajót. Mindehhez egy 150 órás kurzus elvégzésére, valamint egy elméleti és egy gyakorlati vizsga letételére volt szükség.

A hölgynek nem csak arról kellett tanúbizonyságot tennie, hogy képes irányítani egy gondolát, hanem arról is, hogy tisztában van annak felépítésével és műszaki paramétereivel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×