eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Részegen akart felszállni a pilóta

A megengedettnél hat és félszer magasabb volt az alkoholszintje egy amerikai repülőgép-pilótának, aki ittas állapotban is repülni akart.

A 46 éves James Yates az American Airlines pilótája, és tagja lett volna egy Manchesterből Chicagóba induló gép legénységének tavaly februárban, ám olyan részeg volt, hogy nem engedték fel a repülőre.

A férfi a bírósági tárgyaláson azzal védekezett, csak azért ment a reptérre, hogy megmondja a pilótának, megbetegedett és nem tudja ellátni a feladatát.

Az ügyész szerint ugyanakkor ez az állítás nem igaz, mert James Yates egyenruhában érkezett a repülőtérre, és megpróbált feljutni a gépre.

Az ittas pilótát a biztonsági személyzet tartóztatta fel, miután megérezték rajta az alkohol szagát. A férfi vérében 129 milligramm alkoholt mutattak ki, noha a pilótáknál a megengedett mérték 20 milligramm.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×