eur:
396.95
usd:
359.34
bux:
0
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Megverte a pénzügyminiszter a miniszterelnököt

Megelőzte a pénzügyminiszter a miniszterelnököt. Legalábbis azon a listán, amelyet évente állít össze egy magazin Nagy-Britannia legbefolyásosabb embereiről. A névsorban helyet kapott Sacha Baron Cohen, azaz Borat is, közvetlenül Vilmos herceg mögött.

Két éve még Tony Blair miniszterelnök és George W. Bush, az amerikai elnök vezették Nagy-Britannia legbefolyásosabb embereinek listáját, tavaly és idén azonban az első helyen már a brit pénzügyminiszter, Gordon Brown áll.

A GQ magazin azzal magyarázta a döntést: a munkáspárti vezető már csak báb, a valódi hatalom Gordon Brown kezében van.

Igen előkelő helyet kapott a listán David Cameron is, a konzervatív párt első embere, de az élmezőnybe sorolták a brit központi bank vezetőjét, a Tesco áruházlánc vezérigazgatóját, Rupert Murdochot, a brit médiamágnást, és a BBC, a brit közszolgálati médium főigazgatóját.

Borat is nagyágyú

Tizenkilencedik helyen került a névsorba a tavaly még csak említésre sem méltatott Sacha Baron Cohen, aki korábban Ali G nevű karakterével szerzett magának hatalmas rajongótábort, 2006-ban pedig kazah riporternek kiadva magát nevettette meg vagy dühítette fel az embereket Borat című filmjével.

A brit komikus a Boratban nyújtott alakításáért nemrég Golden Globe díjat kapott, a GQ listáján pedig közvetlenül Vilmos herceg mögött kapott helyet, és magazin szerint John Lennon óta brit szórakoztató nem tett akkora hatást a világra, mint ő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×