eur:
395.43
usd:
366.42
bux:
74079.76
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Kipusztíthatja a sündisznókat a meleg időjárás

Brit szakértők attól tartanak, hogy a szigetországban az elmúlt években tapasztalt enyhe téli időjárás hosszabb távon Nagy-Britannia sün állományának teljes kipusztulásához vezethet. Az állatok ugyanis a meleg időben nem alszanak téli álmot.

Normális esetben a sündisznók az élelemben szegény téli időszak nagy részét nyugalmi állapotban töltik, amelyet csak rövid aktív időszakok szakítanak meg. Mivel az ébrenlét jelentős energiaveszteséggel jár számukra, ha nem tudnak téli álmot aludni, de táplálékhoz sem jutnak, nem érik meg a tavaszt.

Már tavaly is sok sünt kellett megmenteni a szokatlanul enyhe téli időszakban, de a szakértők szerint az idén még a tavalyinál is rosszabb lehet a helyzet. A brit természetvédő szervezetekhez már eddig is rengeteg kábultan bolyongó sündisznót vittek be.

A brit állatmentők azt tanácsolják azoknak, akik maguk próbálnak megmenteni egy-egy állatot, hogy biztosítsanak nekik valamiféle vackot, például egy nyúl-ketrecben, kétnaponta etessék őket akár kutya vagy macskaeledellel, és ne feledkezzenek el a vízről sem.

A brit sünpopuláció az elmúlt tíz évben csaknem a felére csökkent.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×