eur:
394.31
usd:
364.19
bux:
0
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Az "emésztési lánc végén" spórol a légitársaság

A kerozin magas ára miatt a kínai Southern China légitársaság igyekszik "fapadosodni". Egyelőre nem az utasok étkeztetésén spórolnak, hanem "az emésztési lánc túlsó végén" takarékoskodnak.

A Southern China felszólította utasait, hogy a beszállás előtt végezzék el a dolgukat, mert a vécéhasználat, egészen pontosan az öblítés energiaigénye tízezer méteres magasságban egy liter benzin.

A repülőgépek víztartályának csak kétharmadát töltik fel ezentúl, így évi 6 millió dollárnyi üzemanyagot takaríthatnak meg.

Megszüntetik a párnákat és a takarókat is, mert ezek szállítása naponta 60 tonna kerozinba kerül. Szintén napi 60 tonna repülőbenzint emészt fel a cég gépein a különböző újságok, magazinok szállítása, így ezeket sem viszik fel a fedélzetre.

Az első fél évben a kínai légitársaságok összesített vesztesége 383 millió dollárt tett ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×