eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Meglőtte a tolvajokat a halőr

Lábon lőtt két orvhalászt egy halőr a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gelej egyik halastavánál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az utóbbi időben meglszaporodott hallopások miatt az elmúlt hétvégén az éjszakai órákban a geleji tónál a halőrrel közös járőröztek a rendőrök - mondta Kompoltiné Jakab Ilona.

A szolgálat alatt arra lettek figyelmesek, hogy négy férfi lopakodik a tó partján, akik - miután a rendőrök igazoltatásra szólították fel őket - futásnak eredtek.

A rendőrök és a halőr üldözőbe vették a férfiakat, de futás közben a halőr elesett, és a nála lévő sörétes, duplacsövű vadászfegyvere elsült.

A gumilövedékek megsebesítették egy 33 éves és egy 32 éves férfit. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a lábsérülések nyolc napon belül gyógyulnak.

A férfiakkal szemben lopás kísérlete miatt indított eljárást a tiszaújvárosi rendőrség.

A halőr fegyverét a rendőrség lefoglalta, fegyvertartási engedélyét bevonta, és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult ellene.

Címlapról ajánljuk
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

Aréna
Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×